• 302

  MĂRIE, MĂRIE! (tribut Mariei Tănase)

  Teatru
 • When
  25 Septembrie 19:00 - 21:00
 • MĂRIE, MĂRIE! (tribut Mariei Tănase)

  Un spectacol de: Gabriela Neagu

  DISTRIBUŢIE / PERSONAJE: Maria : Gabriela Neagu; Angela : Denisa Pintiuță; Reporterul: Radu Nechit
  SCENOGRAFIA: Alin Gavrilă
  PROIECŢII: Claudiu Mihăilescu
  LUMINI : Mihai Părău
  SUNET: Cătălin Scheau
  CONCEPT VIDEO : Radu Nechit și Anton Balint
  ARANJAMENT MUZICAL: prof. Gheorghe Stoica
  la acordeon: Dumitru Mihăilescu.

  Maria Tănase a fost și va rămâne un nume, o personalitate, un fenomen. Poate singura divă româncă veritabilă. Prin demersul meu artistic, pe care i-l aduc ca tribut, mi-am propus să realizez o reinterpretare a pieselor ei, plină de caldură şi sinceritate, să imprim propria mea personalitate artistică peste vibraţia de neegalat a mesajului original, pentru a transmite generaţiilor de azi muzicalitatea pătrunzatoare a creaţiilor ei, încărcată de sensibilitate şi dramatism.

  Maria Tănase poate sta oricând pe acelaşi podium artistic alături de cele mai mari cântăreţe ale lumii. Viaţa ei seamănă izbitor cu cea a cântăreţei franceze, Edith Piaf, cu care poate păşi pe aceeaşi treaptă a genialitaţii.

  Pasiunea cu care se dăruia publicului, trăirile-i sincere, charisma , vocea ei inegalabilă, modul în care s-a folosit de mesajul iubirii şi l-a transformat în artă populară pură, toate acestea m-au cucerit profund şi încerc să transmit mai departe "minunea, tragicul, tristeţea muzicii şi a iubirii" acestei veritabile cântăreţe, intrată de mult in legendă.
  Gabriela Neagu

  O oră despre viaţa artistei care a sfidat etaloanele de frumuseţe şi a cucerit inimile spectatorilor prin francheţea şi genuitatea interpretărilor sale. Un melanaj între strălucirea scenei, sinceritatea interviului şi autenticitatea vieţii casnice a Mariei Tănase, într-un spectacol multimedia, în care interpretarea live se împleteşte cu proiecţiile video.