• 716

  Duathlon Challenge 2017

  Sport
 • When
  23 Septembrie 07:45 - 11:45
  Organizat de:
 • Detalii despre înscrieri în curând!

  Duathlon Challenge 2017 este o competiţie inedită pentru Sibiu, prin care le propunem oamenilor un mod plăcut şi antrenant de a face mişcare, în cadrul unui concurs de îmbinare a alergării şi ciclismului.

  Anul acesta managementul proiectului este preluat de Daniel Troancă, care aduce cu el experienţa organizării SemiMaratonului Sibiu din anul 2012, fiind deasemenea un alergător de excepţie cu o performanţă notabilă şi participant în repetate rânduri la cea mai dificilă competiţie, Iron Man.

  În cadrul activității Duathlon Challenge se înscriu echipe de 2 persoane care participă la concurs cu o singură bicicletă. Miza acestuia este stimularea colaborării între membrii echipei, pentru a parcurge în întegime traseul, alternând mersul pe bicicletă cu alergatul. Fiecare echipă parcurge un traseu de 20 de km prin pădurea Dumbrava și Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA.

  Ca o noutate pentru anul 2017 Duathlon Challenge propune o cursa suplimentară de duatlon clasic pe asfalt exclusiv (alergare + bicicleta + alergare) care presupune parcurgerea urmatoarelor distante: 5 km alergare în Muzeul Satului urmat de 20 km cu bicicleta (2 bucle a cate 10 km Sibiu - Rasinari pe DJ 106 A ) şi la final 2 km alergare în Muzeul Satului.

  Categorii de concurs:

  I. pentru duatlonul „off road”:
  1. MASCULIN ( 2 concurenţi M + o bicicletă) – traseu 20 km
  2. FEMININ (2 concurente F + o bicicletă) – traseu 20 km
  3. MIXT ( 1 concurent M + 1 concurentă F + 1 bicicletă) – traseu 20 km
  4. FAMILY (1 părinte/membru al familiei + 1 copil, 2 biciclete ) – traseu 20 km

  II. pentru duatlonul clasic, pe asfalt:
  1. INDIVIDUAL MASCULIN
  2. INDIVIDUAL FEMININ
  3. STAFETA MASCULIN (1 concurent alergător + 1 concurent pe bicicletă)
  4. STAFETA FEMININ (1 concurentă alergătoare + 1 concurentă pe bicicletă)
  5. STAFETA MIXT ( 1 concurent M + 1 concurentă F, indiferent de proba aleasă)

  La sfârșitul evenimentului festivitatea de premiere se desfășoară în Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA urmată de un moment muzical dedicat participanților și voluntarilor.