• 629

  Elixirul dragostei – Gaetano Donizetti

  Concert
 • When
  21 Septembrie 19:00 - 23:00
 • Joi, 21 septembrie 2017 – Sala Thalia, ora: 19:00
  ’’L`elisir d`amore” / ”Elixirul dragostei” – Operă în 2 acte de Gaetano DONIZETTI
  Libretul Felice Romani după un libret de Eugène Scribe pentru opera „Le Philtre” de Daniel - François Auber – operă în concert

  Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat din Sibiu
  Spectacol realizat cu sprijinul artiștilor Teatrului din Koblenz, Germania
  Corul Operei din Brașov – dirijor: Ovidiu MEZEI
  Conducerea muzicală: Marijn SIMONS
  Soliști: Irina MARINAS – Adina
  Migena GJATA - Gianetta
  Andres Felipe OROZCO - Nemorino
  Christoph PLESSERS - Belcore
  Wieland SATTER – Dulcamara

  Regia: Cristian MIHĂILESCU

  Operă bufă în două acte, “Elixirul dragostei” este una dintre cele mai interpretate opere ale lui Donizetti.
  Povestea are elemente de realism, cu excepţia finalului “happy-end”. Acţiunea se învârte în jurul elixirului Isoldei – elixirul iubirii, al banilor şi al orgoliului. Este o comedie care presupune răsturnări de situaţii şi personaje comice precum şarlatanul, cu al său discurs atât de apropiat de cel al politicienilor.
  Libretul acestei opere este scris de Felice Romani, un literat italian extraordinar. Pe lângă numeroase librete pentru operele lui Gaetano Donizetti, Felice Romani a semnat şi libretul a două importante opere ale lui Vincenzo Bellini: La sonnambula şi Norma.
  La momentul apariţiei sale, în 1832 la Teatro alla Scala din Milano, L’Elisir d’amore, a fost revelaţia muzicală a deceniului, jucându-se un număr impresionant de reprezentaţii ale acestei opere. Au fost curând montate reprezentaţii la Paris, la Londra, chiar şi la Viena, deşi spaţiul germanic a avut de multe ori reţineri cu privire la importul operelor italiene. Gaetano Donizetti a spart această barieră, având o premieră triumfală la Viena în 1837.
  Succesul operei se datorează printre altele şi umorului, meritul aparţinându-i atât lui Felice Romani, cât şi lui Donizetti în egală măsură. Libretul permite foarte multe situaţii ambigue, foarte multe răsturnări ale relaţiilor dintre personaje şi permite o tratare muzicală într-un stil care fusese făcut celebru de Rossini şi perfecţionat de Donizetti – stilo spezzato.

  Preţ bilet 30 lei*