• 354

  Cvartetul Diotima - George Enescu Festival Sibiu

  Concert
 • When
  11 Septembrie 19:00 - 23:00
 • RECITAL EXCEPTIONAL,
  in cadrul Festivalului George Enescu, la Sibiu.

  Locatia: Sala Festiva a Bibliotecii Judetene ASTRA.

  QUATUOR DIOTIMA:
  YUN-PENG ZHAO – vioară
  CONSTANCE RONZATTI – vioară
  FRANCK CHEVALIER – violă
  PIERRE MORLET – violoncel

  Program:

  Lucrări comisionate de Elizabeth Sprague Coolidge
  Schönberg – Cvartetul nr. 3, op. 30
  Enescu – Cvartetul nr. 2 în Sol major, op. 22, nr. 2
  Bartók – Cvartetul nr. 5, sz. 102

  Înființat în 1996 de către laureați ai Conservatorului National Superior de Muzică din Paris, Quartetul Diotima a devenit unul dintre cele mai cunoscute din lume. Numele reflecta dubla identitate muzicală a grupului - cuvântul DIOTIMA are referințe în Romantismul German, Friedrich Hölderlin numind-o așa pe dragostea vieții lui în nuvela Hyperion.
  De asemena cuvântul face referință la muzica actuala amintind de lucrarea compozitorului Luigi Nono prin fragmentul - Stille, an Diotima.
  Quartetul se bucură de parteneriate cu mulți compozitori contemporani, precum Helmut Lachenmann, Brian Ferneyhough și Toshio Hosokawa etc. Deși își dedică o mare parte a studiului compozitorilor contemporani, quartetul nu se limitează doar la acest curent muzical, ei reușind să ofere o nota de prospețime lucrărilor compozitorilor consacrați precum Bartók, Debussy și Ravel etc.

  Quartetul a performat pe marile scene ale lumii în cadrul mai multor festivaluri sau concerte ca de pildă cu Berlin Philharmonie; Berlin Konzerthaus; Reina Sofia, Madrid; Cité de la musique Paris; Wigmore Hall and SouthBank Centre din Londra; Vienna Konzerthaus etc. De asemenea a organizat concerte în Statele Unite ale Americii, Asia și America de Sud.

  Quartetul Diotima se bucura de un real succes la public și în presa de specialitate.
  În anul 2016 grupul a sărbătorit 20 de ani de la înființare prin 2 evenimente înregistrate, primul dedicat Școlii Vieneze de Muzică și al doilea dedicat muzicii contemporane.