• 218

  BOWENS Romania
  0 recenzii

 • Bowens International a fost fondat initial in 1923 sub numele de Bowens Camera Service Company, o companie londoneza pentru reparat camere care pana in anii 1950 a devenit una din cele mai mari din Europa. In 1963, numele Bowens International LTD. a fost inreogistrat.

  Istoria companiei

  Bowens produce echipamente de iluminat pentru fotografi. Primele unitati blitz au fost produse in 1947 iar in 1950 compania a inceput sa-si produca primele sisteme electronice de blitz pentru studio.

  Pana in anii 1960, sistemele pentru blituri erau mari si greoaie, necesitand generatoare voluminoase cu putere pentru a ilumina capetele de flash conectate prin cabluri mari. In 1963, Bowens a inventat primul electronic studio flash unit cu sursa de putere construita in interior. Acesta a devenit cunoscut sub numele de monobloc (uneori monolight) care acum este o unealta standard a industriei.

  Dupa aceasta inventie compania si-a dedicat activitatea design-ului si productiei de echipament flash pentru studiouri. Bowens Sales & Service s-a dezvoltat din Bowens Camera service company iar in 1966 au participat pentru prima data la Photokina prezentandu-si produsele comunitatii internationale foto facand astfel primii pasi catre distributia globala.

  In 1968 au produs o varianta actualizata pentru Monobloc, The Monolite 400 iar mai tarziu produse precum Quad, Prolite si Esprit s-au dovedit totodata populare printre fotografii profesionisti.

  Astazi compania continua sa produca studio flash systems si accesorii foto in fabrica sa din Clacton on Sea, England. Avand o distributie in mai mult de 70 tari, echipamentele Bowens de iluminat sunt cele mai folosite produse flash din lume.

  Bowens intra in Romania in anul 2011 prin Highlight Photo STUDIO

 • Recenzii

  0.0
  (0 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie