• 072

  Palatul Brukenthal - Galeria de Artă ...
  3 recenzii

 • Palatul Brukenthal este un simbol al orașului Sibiu, fiind cel dintâi muzeu din România, deschis vizitatorilor din anul 1817. Își datorează existența unei personalități marcante în istoria Transilvaniei - baronul Samuel von Brukenthal - guvernator al acestei provincii în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea (1777-1787). Palatul a fost construit după modelul celor vieneze, în stilul barocului târziu.

  În prezent, clădirea palatului și colecțiile baronului Samuel von Brukenthal reprezintă nucleul Muzeului Național Brukenthal.

  La etajul I al muzeului, vizitatorul este introdus în atmosfera secolului al XVIII-lea a Saloanelor de recepție, în care se păstrează tapetul original de mătase, pânză pictată sau carton decorat cu motive orientale, sobele din faianță aduse de la Viena și medalioanele aurite (supraporte), sculptate în lemn de tei. Aici se pot viziona expozițiile: Arta medievală în Transilvania, Covoare anatoliene, precum și segmentul Pictură germană și austriacă al colecției de pictură europeană.

  La etajul al II-lea al muzeului regăsim alte două segmente importante ale colecției amintite: Pictura flamandă și olandeză și Pictura italiană. În anul 2007 a fost inaugurată expoziția specială Capodopere ale colecției Brukenthal, în care sunt cuprinse 23 de lucrări recuperate în urma confiscării din anul 1948 și a furtului din anul 1968.

  Curțile interioare ale Palatului Brukenthal au fost deschise pentru vizitare în anul 2008, găzduind expozițiile Cabinetului de stampe și Cabinetului de cartografie, precum și Expoziția de ghipsuri, Sculptura transilvăneană în piatră din secolele XIII-XIX și Gothic: trăirea neogotică vs. modelul iluminist.

  De la 1 ianuarie 2018, programul de vizitare al Muzeului National Brukenthal se modifica dupa cum urmeaza:

  Orar de vară (21.03 – 21.10):
  Marţi - Duminică: 9:00 – 17:00
  Luni şi prima zi de marţi din fiecare lună: închis

  Casa se închide la 16:15 (pentru Palatul Brukenthal – Galeria de Artă Europeană și Galeria de Artă Românească – și Muzeul de Istorie )

  16:30 (pentru Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul Farmaciei, Muzeul de Vânătoare și Muzeul de Artă Contemporană)

  Orar de iarnă (21.10 – 21.03):

  Miercuri - Duminică: 9:00 – 17:00
  Luni şi Marţi: închis

  Casa se închide la 16:15 (pentru Palatul Brukenthal – Galeria de Artă Europeană și Galeria de Artă Românească – și Muzeul de Istorie )

  16:30 (pentru Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul Farmaciei, Muzeul de Vânătoare și Muzeul de Artă Contemporană)

 • GALERIE FOTO

 • Recenzii

  4.0
  (3 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie


  859
  Andrei Oprea
  4 Aprilie 2016
  5
  Un muzeu foarte deosebit

  Merita vizitat.


  138
  Pascal Tran-Huu
  16 August 2015
  2
  En français dans le texte

  Dommage que l'application ne soit pas aussi en français ou en anglais...


  664
  Dacian Mihai Birca
  24 Mai 2015
  5
  Un muzeu deosebit

  Merita vizitat