• 591

  Aleea Celebrităţilor
  1 recenzie

 • De-a lungul timpului, Sibiul a fost martorul şi beneficiarul contribuţiei extraordinare aduse de numeroase personalităţi culturale şi artistice ce au ajutat la dezvoltarea oraşului aşa cum îl cunoaştem astăzi. Fiecare dintre aceste personalităţi are o poveste distinctă şi extraordinară, care o leagă de destinul Sibiului şi care rămâne ţesută în fibra intimă a comunităţii.

  Sibiul a fost o cetate medievală care nu a putut fi cucerită. Între primul şi al doilea zid de apărare este o alee pietonală, ce uneşte primul teatru construit pe teritoriul României la 1788 cu „Cazarma 90”, unde va fi construit viitorul teatru. Între trecut şi viitor se va naşte această Alee a Celebrităţilor, unde în fiecare an vor fi adăugate nume importante din lumea teatrului, a dansului, a artelor spectacolului.

  Aleea Celebrităţilor, inaugurată în vara anului 2013 de către municipalitate cu ocazia ediţiei aniversare de 20 de ani a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, este gândită ca un loc permanent de celebrare, de recunoaştere a acestor contribuţii, precum şi un tribut adus realizărilor în domeniul cultural şi artistic din Sibiu sau în legătură cu acesta. Deşi este inspirată de celebra Walk of Fame de la Hollywood, Aleea Celebrităţilor din Sibiu este gândită ca un eveniment cultural, ceea ce îi conferă propria personalitate, precum şi ca un punct de atracţie turistică care să confere unicitate locului.

  Primele șapte stele au fost decernate următoarelor personalităţi:

  Ariane Mnouchkine
  Regizor

  Eugenio Barba
  Regizor

  Sasha Waltz
  Coregraf

  Silviu Purcărete
  Regizor

  Declan Donnellan
  Regizor

  George Banu
  Om de teatru

  Nakamura Kanzaburo XVIII (post mortem)
  Actor Kabuki

 • GALERIE FOTO

 • Recenzii

  4.0
  (1 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie


  073
  Ioan Rodeanu
  25 Iulie 2016
  4