• 407

  Biserica fortificată din Biertan
  1 recenzie

 • Dominând de pe colina din inima satului, impozanta biserică fortificată din Biertan pare desprinsă de pe șevaletul unui pictor. Biertanul este printre cele mai vizitate așezări săsești din Transilvania, biserica fortificată figurând din 1993 pe lista patrimoniului UNESCO.

  Biserica actuală a fost ridicată în 1522. Stilularhitectu ral este predominant gotic târziu, cu influențe ale Renașterii, fiind ultima biserică-hală fortificată construită în acest stil în Transilvania. În 1572, Biertanul a devenit sediu episcopal, privilegiu
  pe care l-a avut timp de trei secole.

  Biserica se mândrește cu cel mai mare altar poliptic din Transilvania, format din 28 de panouri pictate, iar stranele datând din secolul al XVI-lea sunt considerate cele mai valoroase din Transilvania.

  Vestita ușă a sacristiei este o bijuterie medievală impresionantă datorită sistemului complex de 19 încuietori, premiat la Salonul de la Paris din 1900.

  Una dintre atracţiile turistice ale locului este camera împăcării, un spaţiu auster unde se făcea un fel de terapie de cuplu care funcţiona cu succes. Cei cărora
  li se ura viaţa de cuplu erau închişi pentru câteva săptămâni în această încăpere, până ajungeau la sentimente mai bune.

  În acest timp, cei doi împărţeau o masă mică şi un singur pat, o singură farfurie, un singur tacâm şi o singură cană pentru apă. Legenda spune că doar un cuplu a rămas neclintit în decizia de a se despărţi, dar că şi ei s-au împăcat până la urmă.

  SURSA text si foto: http://www.sibiu-turism.ro/Culture-and-Heritage-Religious-Heritage-Fortified-Churches-The-fortified-church-from-Biertan.aspx

 • GALERIE FOTO

 • Recenzii

  5.0
  (1 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie


  678
  Silvia Tribolet
  18 Iunie 2017
  5

  Schön restauriert und eine tolle Aussicht auf die Umgebung.