Expoziția online: Brukenthal 300: un om, un muzeu, o istorie

Online event

Daten und Stunden:
Host:

Piața Mare, Sibiu, Romania

About

Expoziția online: Brukenthal 300: un om, un muzeu, o istorie
 Link:
www.brukenthalmuseum.ro/virtuale/expo300/
Curatori: dr. Raluca Maria Frîncu, dr. Raluca Maria Teodorescu
Colaboratori: Raluca Cobuz, dr. Dana Dâmboiu, dr. Iulia Mesea, dr. Alexandru Munteanu, dr. Alexandru Sonoc, dr. Radu Teuceanu, dr. Valentin Trifescu (Muzeul de Artă Brukenthal), Adrian Georgescu, dr. Claudiu Munteanu, dr. Gheorghe Natea, dr. Anca Nițoi, dr. Claudia Urduzia (Muzeul de Istorie Casa Altemberger), Delia Voina (Secția Evidență informatizată), dr. Nicolae Trif, dr. Anamaria Păpureanu, dr. Ghizela Vonica (Muzeul de Istorie Naturală), Cristina Mihu (Secția Conservare)
Prelucrare foto: Chris Balthes
Parteneri: Arhivele Naționale Sibiu


Text oferit de curatori:
Expoziția prezintă 300 de piese (obiecte și documente care au aparținut lui Samuel von Brukenthal sau reflectă activitatea sa) aflate în prezent în colecțiile muzeului sau ale altor muzee și arhive, din țară și din străinătate, la baza selecției aflându-se cercetarea în colecțiile Muzeului Național Brukenthal, în Arhivele Statului și Biblioteca Brukenthal, dar și bibliografia referitoare la personalitatea și activitatea reformatoare a baronului.
Prin caracterul online, expoziția pe care o prezentăm este adaptată atât noilor recomandări de prevenire a pandemiei dar și tendinței de sprijinire a accesului la cultură. 
Sub aspect tematic, ne propunem aducerea în prim plan a personalității, activității politice și culturale, a pasiunilor și moștenirii baronului Samuel von Brukenthal.