Expoziția „Organe ale sufletului” la NAG Sibiu // Galeria ArtPoint


Daten und Stunden:
Host:

Piata Mica, Sibiu, Romania

About

Denisa Curte expune colecția de lucrări de Realitate Augmentată „Organe ale sufletului” în Orașul Artiștilor cu ocazia evenimentului național Noaptea Albă a Galeriilor.
 
15-17 octombrie 2021 // orele 15:00-23:00 // Piața Mică din Sibiu

O altă expoziție cu totul specială este cea a artistei din Cluj-Napoca, Denisa Curte, fiind vorba de un proiect de Realitate Augmentată. Expoziția cuprinde colecția „Organe ale sufletului”, formată din 212 desene create de către Denisa Curte, ca expresie artistică aflată la intersecția dintre rațional și emoțional. Proiectul are două componente: cea de expoziție analogă - o serie de desene care sunt panotate în spațiul expozițional al Galeriei Art Point din Piața Mică; plus o componentă digitală. Cu ajutorul Realității Augmentate, produsul artistic vizual a fost scos din sfera lui tradițională de prezentare și plasat pe un alt nivel de interacțiune și interpretare. 

În cadrul acestui proiect, unul din desenele colecției este transformat în artă digitală 3D, iar publicul poate folosi propriile telefoane mobile pentru a interacționa cu varianta scalată și animată a acestuia. Proiectul își propune să transforme Piașa Mică din Sibiu într-un spațiu artistic inovator. „În scopul democratizării artei, expunerea virtuală stradală creează un acces facil la producția artistică, producție care nu este pur și simplu adaptată noului mediu, ci recreată special prin accesarea unor noi modalități de manifestare a etosului artistic”, transmit inițiatorii proiectului. Această inițiativă digitală este creată de Culturama pe baza operelor artistice ale Denisei Curte.

___________

Oraşul Artiştilor are loc în fiecare an în Piaţa Mică, în faţa Turnului Sfatului, şi aşteaptă curioşii cu o galerie de artă adusă în stradă, cu ateliere de pictură amenajate chiar aici, în spaţiul public, cu workshopuri pentru copii şi adulţi, cu ateliere cu părinţii şi chiar şi cu o bibliotecă din care puteţi răsfoi cărţi despre artă.

___________

Proiectul Oraşul Artiştilor este co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.