Noi ne-am iubit în pandemie | Lansare volum de poezie Iustinian Turcu & Vernisaj ilustrații Alexandru Cînean și Raluca Coșăreanu

Buchveröffentlichung  |  Gemeinschaft  |  Ausstellung  |  Präsentation, Gespräch  |  Workshop

Daten und Stunden:
Host:

Piața Mică 3, Sibiu 550182, România

About

⏰ Joi, 14 octombrie, ora 17:00

📖 Lansare volum de poezie Noi ne-am iubit în pandemie de Iustinian Turcu

📌 Biblioteca Astra Sibiu, Corp B

🎭 Vor recita actorii Ali Deac, Diana Fufezan, Raluca Iani, Mariana Mihu-Plier, Adrian Neacșu, Gabriela Pîrlițeanu, Cendana Trifan, Ștefan Tunsoiu, Marius Turdeanu.

🎤 Invitați speciali: Diana Nechit și Andrei C. Șerban

🎨 Eveniment urmat de vernisajul expoziției de ilustrații, semnată de Alexandru Cînean și Raluca Coșăreanu – în cadrul NAG (Noaptea Albă a Galeriilor)

🎩 Curator: Alexandru Chituță

🎼 Sound design expoziție: Claudiu Urse

📌 NO!HAI Ambasada Creativă (Piața Mică 3)

💸Sponsori: CONCEPTUALAB by Theo Nissim, Daniela Șiancu (Dasia Consult srl), Crama Oprișor

_________________

O primă culegere de poezie... Chip de heruvim și talent pentru alți zece, Iustinian Turcu surprinde încă o dată. 47 de poeme scurte sau 47 de trepte de coborâre către sine, 47 de vise ce i-au crescut deodată în tavanul sufletului, învăluite de pensula creatorilor vizuali Alexandru Cînean și Raluca Coșăreanu care vine în întâmpinarea poemelor cu 11 ilustrații realizate în tehnică mixtă, însoțite de universul sonor al compozitorului de muzică Claudiu Urse. 

„Noi ne-am iubit în pandemie”, iată primul vers, primul avertisment, deși totul începe pe un tărâm magic, cel al visului sau al teatrului, cu prinți și acrobați, magicieni și spiriduși. Alunecăm treptat de la forța exuberantă a tinereții, cu teama secretă a vulnerabilității, și cadența zilelor și avalanșa timpului ce vine peste el, la trei întâlniri teatralizate cu Moartea, cotoranță ridicolă și neputinicioasă ca în povestea cu șugubățul Ivan Turbincă... Mirosul puternic al vieții îl atrage, dansează cu stelele și revine, ca orice slujitor al Thaliei, la bachantele lui Dionis, acolo unde s-a născut teatrul, masca și contra-masca, singurătatea, cu atracția sa morbidă, dansul diavolesc al celulelor, o noapte a walpurgiei personală. 

Și dacă pandemia nu a fost decât un vis? Vis nebun al unui actor dornic de viață și de iubire...”

- Mirella Patureau, cândva complice într-un trecut „Atelier al luminilor”

_________________

În contextul restricțiilor impuse de pandemie, accesul se va face în baza certificatului digital privind COVID-19. Rezervări la numărul de telefon: 0751282790.

Photos