O ZI DIN VIAȚA LUI ION CREANGĂ

O ZI DIN VIAȚA LUI ION CREANGĂ


Host:


Stefan cel Mare Street nr. 56, Sibiu, Romania, 550316

Organizer:

Daten und Stunden:

About

 În 20 și 21 mai 2024 elevii de la patru unități de învățământ din Sibiu ( Liceul Teoretic Constantin Noica, Colegiul Național Octavian Goga, Școala Gimnazială nr. 4, Colegiul Tehnic Cibinium) sunt invitați la o călătorie în timp și spațiu. 
Vor porni ardenelește, la pas, agale către Grădina Bis și se vor trezi “într-o hudiță gloduroasă în care mai să-ți rămâie ghetele, când treci prin ea, în mocirla drumului, în hudița numită a Țicăului, la no. 4, printre rânduri de copaci. în fund, e o căsuță, care încă de acum 10 ani se măcina cu încetul, dărăpănându-și acoperământul de șindrilă prin care ploaia străbate nesinchisită.”
Performance-ul-atelier O ZI DIN VIAȚA LUI ION CREANGĂ va avea loc în aer liber, în GRĂDINA BIS, în care va fi redată pe cât posibil atmosfera rustică, iar copiii îl vor surprinde pe bădia Ion Creangă într-o zi obișnuită din viața lui, petrecută alături de consoarta numită Tinca Vartic (“un înger de zugrăvit pe icoană”). 
Vor fi jucate nu mai puțin de PATRU REPREZENTAȚII (începând cu ora 9 dimineața) pentru un număr de aproximativ 250 de elevi.
Eleviii vor fi martori ai procesului de creație a două povești cu tâlc din creația autorului, care vor fi inventate chiar sub ochii lor, cu aportul Tincăi Vartic.
Proiectul oferă o lecție de istorie vie, în care scriitorii din programa școlară sunt oameni cu o viață normală, iar elevii află “prin gaura cheii” detalii din procesul de creație al materiei școlare propriu-zise. Marele povestitor al literaturii noastre fi-va întruchipat de actorul Dumitru Stegărescu iar consoarta lui, Tinca Vartic, de către actrița Andrada Grosu. Avem și o surpriză. Ați ghicit, Mihai Eminescu, pardon, Claudiu Fălămaș.
Acțiunea este cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu pe AGENDA EDUCAȚIONALĂ.
Un proiect BIS Teatru (Asociația Bis).
Eveniment cu circuit închis. 

Photos

Similar Suggestions

18 Jul
Născut în 2000
Theater
Starts at 20:30  |  Strada Ștefan cel Mare 56, Sibiu 557260, Romania
Explore more Events