SIBIU – ACASĂ ediția a II-a 2022


Daten und Stunden:
Host:

Piata Albert Huet, Sibiu, România

About

 În acest an, prin evenimentele ce compun proiectul ”SIBIU-ACASĂ”, propunem publicului spectacole cu stiluri variate de muzică, de la rock, pop, indie, jazz la tangoul românesc interbelic, muzica clasică contemporană ori cabaretului berlinez din anii `20. Muzică produsă de artiștii sibieni și de colaboratorii lor, artiști experimentați cu o bogată activitate în domeniul, cărora li se alătură generația nouă, tinerele talente, toți contribuind  prin creațiile originale la așezarea Sibiului pe harta muzicii de calitate. 
Proiect cofinantat de Primaria Municipiului Sibiu.
 
Concert ”RIFF – Acoustic Shock”
Pentru prima oară, în lunga carieră artistică, grupul RIFF alege să se prezinte în fața publicului cu un spectacol unplugged.
Concertul ”RIFF - Acoustic Shock” este o provocare pentru spectatori dar și pentru membrii grupului, care au inovat sunetul, au reorchestrat piesele, căutând culoarea și nuanțele potrivite fiecărei melodii, au creat un pachet nou, atractiv, cu accent pe melodicitatea cântecelor, dar rămânând în caracteristicile sound-ului RIFF, păstrând stilul inconfundabil prin care grupul se distinge în peisajul muzical românesc.
Eminamente o formație de hard-rock și blues, RIFF face această schimbare majoră, cântând cu instrumentele acustice piesele cunoscute, într-o sonoritate nouă, demonstrând valabilitatea muzicii grupului indiferent de forma audio în care este îmbrăcată, muzică care își păstrează originalitatea, culoarea și vigoarea. Ca de obicei grupul pune un accent deosebit pe scenografia evenimentului, parte a show-lui, o etichetă a spectacolelor RIFF, inedită, surprinzătoare, o completare a mesajelor din muzica formației, scenografie apreciată în mod deosebit de public. Grupul RIFF a dovedit în cei peste 50 de ani de activitate că poate să fie mereu actual, că poate să surprindă publicul și să atragă noi spectatori, apropiind generațiile. Cu peste 3500 de spectacole în țară, dar și în Germania, Olanda, Luxemburg și Italia, cu 12 albume muzicale editate, formația RIFF se definește ca ”un grup de concert”, un grup care îndrăgește prestațiile live, fiecare spectacol fiind unic, o sărbătoare a muzicii rock românești. 
Data şi durata estimată a evenimentului: 15 iulie 2022 orele 20.30 - 22.30
Locul de desfășurare a evenimentului: Piața Huet Sibiu
 
Mircea Tiberian și Nadia Trohin - „ Îndrăgostiții n-au nevoie de cuvinte”
Aducem în proiect doi artiști de excepție, Mircea Tiberian și Nadia Trohin, cu un spectacol insolit, original, intitulat „Îndrăgostiții n-au nevoie de cuvinte”. Într-o îmbinare armonioasă ei propun asocierea unor stiluri în aparență foarte diferite: muzică ușoară românească scrisă cu câteva decenii în urmă, alături de câteva cântece vechi „de mahala” ce fuzionează cu teme specifice muzicii contemporane sau ale cabaretului berlinez interbelic, toate mixate într-o manieră creativă şi originală specifică jazz-lui.
Pianistul și compozitorul de jazz Mircea Tiberian și-a petrecut copilăria și adolescența la Sibiu, este  absolvent al Liceul de Muzică Sibiu și are o carieră artistică de peste patru decenii. Activitatea sa muzicală cuprinde mii de concerte şi peste douăzeci de albume muzicale; cel mai recent a apărut în 2019 la casa de discuri Fiver Records sub titlul Looking Forward to the Past
Mircea Tiberian are un rol esențial în pedagogia jazz-ului, este inițiatorul şi conducătorul departamentului de profil de la Universitatea Națională de Muzică din București. Muzicianul este foarte activ şi în domeniul literar, muzicologic sau al interferențelor artistice, publicând numeroase articole, cărți și antologii. 
Mircea Tiberian a fost distins cu premiul de creație pentru jazz al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România în 1990, 1996, 2000, 2003, 2013 şi 2015.
Nadia Trohin a studiat la Universitatea Națională de Muzică din București, unde a obținut şi titlul de doctor în muzică.  În 2010 a fost premiată în cadrul Festivalului de Jazz de la Tg. Mureș, iar de atunci a susținut numeroase concerte în țară și în străinătate, colaborând cu muzicieni de marcă ai scenei jazzistice, între care: John Betsch, Chris Dahlgren, Christian Lillinger, Mike Roelofs, Jerzy Małek, Nicolas Simion, Cristian Soleanu ş.a. 
Colaborarea cu pianistul Mircea Tiberian – cea mai longevivă, de altfel – s-a materializat inclusiv prin apariţiile discografice: La margine de București, album premiat ca „Discul românesc de jazz al anului 2011” şi Aleea Cosmonauţilor - 2020.
Data şi durata estimată a evenimentului: 16 iulie 2022 orele 21.00 – 22.30
Locul de desfășurare a evenimentului: Piața Huet Sibiu 
 
Recital The NOISE 
Grupul The NOISE reprezintă generația tânără de muzicieni din Sibiu.
Înființat  în anul 2011 grupul abordează stilul indie-rock, cu influente dintre cele mai diverse, iar repertoriu trupei este alcătuit din piese originale precum: Deus Ex Machina, Instant Drama, Orașul, California... ultimele două melodii bucurându-se de o intensă difuzare pe posturile de radio și ocupând locuri fruntașe în top-urile de specialitate. 
Concertele live sunt modul de exprimare al grupului The Noise, concerte desfășurate în săli de spectacole, cluburi sau in aer liber, organizate în diferite orașe din țară. 
Sunt nerăbdători să prezinte în concertul de la Sibiu noile piese compuse în ultima perioadă, noul show pregătit pentru 2022.
Data şi durata estimată a evenimentului: 16 iulie 2022 orele 20.00 – 21.00
Locul de desfășurare a evenimentului: Piața Huet Sibiu 

Photos