Dragostegallery

Dragostegallery


Address

Strada Andrei Șaguna 5, Sibiu 550009, România

About

Mă numesc Dan-Raul Pintea și m-am născut în 1981 la Sibiu, unde am terminat Liceul de Arte în 2000.

În 2004 am absolvit Facultatea de Arte Plastice la UAD Cluj, secția Grafică, apoi Masterul în 2006 iar din 2007 îmi urmez pasiunea.

În 2007 mi-am dat demisia de la job ca să fac doar artă. Pentru că tot timpul mi se ducea muncind ca să plătesc chiria, m-am mutat înapoi în Sibiu la ai mei, unde timp de doi ani am construit un atelier în care să lucrez la visul meu de a deveni artist.

În 2009 mi-am propus ca în 7 ani să reuşeasc să trăiesc doar din artă şi în naivitatea mea primul an l-am pierdut aplicând la diferite Open Calls şi Submissions de proiecte în speranța că voi primi finanţare dar am fost refuzat peste tot. Iar cum în Sibiu Galeria de Artă a Muzeului Brukenthal nu avea loc pentru artiștii emergenți, am expus în București la Anca Poterașu Glalery care m-a reprezentat timp de 3 ani dar nici varianta asta n-a mers deoarece nu a putut să-mi vândă decât 4 lucrări la un târg din Berlin, unde acolo se apreciază arta.

Nemaiputând răbda foame, am întrerupt colaborarea în 2012 şi am transformat pasiunea pentru artă și dorinţa de a-mi câştiga existenţa din ceea ce îmi place să fac, într-un concept numit Dragoste. Era underground la început dar am fost nevoit să mă împrumut ca să-l înregistrez la OSIM după ce Skizzo Skillz a încercat să-mi copieze ideea printând o duzină de șepci. Şi aşa a devenit brand.

În 2013 Eugen Rădescu, co-fondatorul Bucharest Biennale, mi-a văzut strigătul de ajutor pe o platformă de socializare și mi-a lansat brandul Dragoste la Pavilion Unicredit din București, într-o instalaţie cu cărţile mele de artă pe care le vindeam ca să pot face artă. Apoi am scos tot la vânzare pe internet și din banii obţinuţi am cumpărat tricouri, pe care le-am scris cu Dragoste, le-am cărat în ghiozdan şi expus pe jos la târguri locale şi festivale. Am pornit de/pe jos, la propriu ca să zic așa.

În 2014, 2015, 2016 am ajuns cu brand-ul până în galeriile din Bucureşti, la Noaptea Albă Galeriilor şi la Art Safari, singurul târg de artă din ţară.

În 2016 am început să organizez Noaptea Albă a Galeriilor Sibiu în parteneriat cu Asociația Ephemair pentru a promova arta emergentă sibiană. Un timp mi-am neglijat brandul implicându-mă mai mult decât trebuia într-un grup de artişti locali, expunând cu ei în spaţii neconvenţionale pentru a semnala Primăriei din Sibiu lipsa galeriilor dar când am văzut că nu merge nicăieri, m-am refocalizat pe Dragoste.

Aşa se face că în 2017 m-am întors la Cluj ca să particip la Zain Design, un Accelerator de proiecte la finalul căruia am fost ales câștigător de către un juriu de specialitate, ce m-a sprjinit în sfârşit în realizarea colecției și lansarea oficială a brand-ului Dragoste în Noiembrie. Ba chiar unul dintre membrii juriului, influencerul Noemi Meilman care cu un an înainte mi-a făcut poză la tricoul expus la Art Safari, mi-a cumpărat câteva tricouri pe care le-a promovat apoi pe social media unde le-a văzut Andreea Esca, care a vrut și ea unul. Și cum Esca e sibiancă, ne-am întâlnit într-o zi la un restaurant unde i-am spus povestea.
 Impresionată, mi-a propus un interviu pentru ROMÂNIA TE IUBESC, unde am apărut pe 17 decembrie 2017 și am avut succes instant căci am primit o groază de comenzi și am reușit astfel ce mi-am propus în urmă cu 7 ani. Și anume să trăiesc din dragoste, din pasiunea mea, deci din artă.

Sfârșit
A fost ca în filmele cu final fericit. În realitate însă, povestea continuă.
În 2020 am închiriat un spațiu pe strada Andrei Șaguna nr. 5 și am deschis Dragoste Gallery ca să-mi și expun arta, dacă tot am reușit să devin artist. Nu are un program fix pentru că mai mult stau la atelier, deși cine dorește mă poate suna pe 0728205248 și vin să deschid, nu e problemă.

Similar Suggestions

Asociatia Mielul Alb

Art Gallery

ROD

Art Gallery

LA PĂTRAT (Atelierul de rame)

Art Gallery

UAPR Filiala Sibiu

Art Gallery

NO!HAI Ambasada Creativă

Art Gallery