Vestea bună din 11 mai 2020


Muzeele județului Sibiu se pregătesc de redeschidere

Sursa: Turnul Sfatului

Marile muzee din Sibiu și câteva mai mici din județul nostru se vor redeschide treptat, începând cu data de 15 mai, odată cu încetarea stării de urgență. Instituțiile de cultură vor primi din nou vizitatori, însă în grupuri restrânse și cu reguli bine stabilite, toate acestea însă doar după ce vor primi mai multe detalii de la minister.

Muzeul Național Brukenthal se pregătește de redeschidere încă de când s-a decretat, la nivel național, stare de urgență. Angajații instituției de cultură au postat în mediul online mai multe materiale pentru urmăritori și în același timp au continuat să meargă la muzeu și să pregătească viitoarele expoziții, precum și o sală pentru artă contemporană. „În această perioadă, specialiștii și angajații Muzeului Național Brukenthal au lucrat la dosare de clasare, s-au efectuat lucrări de restaurare la piesele care urmează să fie expuse în edițiile viitoare, s-au făcut lucrări de amenajare la un viitor spațiu de artă contemporană. Pe paginile muzeului de pe rețelele de socializare s-au postat în mod regulat materiale pentru urmăritorii noștri. Suntem în curs de creionare a unei agende expoziționale pentru restul acestui an. Lucrăm și la realizarea unui nou site, un magazin virtual ca să putem răspunde și mai mult necesităților vizitatorilor noștri. Și în anul acesta continuă proiectul deja cunoscut la Sibiu și în restul țării . Așadar când muzeul își va deschide porțile, fiecare vizitator se va putea bucura și de un dar dulce”, a transmis Alexandru Chituță, purtător de cuvânt al Muzeului Brukenthal.

Cei care vor trece pragul muzeului din centrul orașului vor fi primiți în grupuri de câte trei, iar angajații vor fi dotați cu măști și dezinfectanți. „Echipa de specialiști a muzeului a întocmit și un document de cercetare și informare cu privire la mijloacele de dialog cu vizitatorii în această perioadă, în concordanță cu măsurile luate de alte muzee din lume. Așteptăm în perioada imediat următoare bazele legislative și reglementările Ministerului Culturii cu privire la deschiderea muzeelor și condițiile în care aceste muzee se vor deschide. Managerul instituției a gândit împreună cu echipa managerială câteva măsuri pentru protejarea angajaților și a vizitatorilor pentru achiziționarea de bilete, flux de intrare-ieșire, distanțare socială și grupurile de 3 persoane care vor intra. Cu toții așteptăm ca din 15 mai să putem, în condiții optime și în conformitate cu reglementările pe care le vom primi, să deschidem muzeul”, transmite acesta.

Citește întregul articol pe Turnul Sfatului:

Similar Suggestions

Vestea bună din 12 mai 2020
Vestea bună din 5 mai 2020
Vestea bună din 29 aprilie 2020
Vestea bună din 27 aprilie 2020