Cunoaste natura din jurul tau


Dates and Hours:
Host:

Bulevardul Victoriei, Sibiu, România
Organizer:

About

Vă invităm alături de noi, să descoperim natura care ne înconjoară în Parcul Sub Arini. Ne întâlnim sâmbătă 10.10, la ora 11 în zona verde de lângă Hotelul Parc unde va fi amplasat cortul Tură în Natură.

Împreună vom face o plimbare cu specialiștii Ionuț Tăușan și Mihai Crăciunaș pentru a cunoaște detalii interesante despre natura din jurul nostru.

Traseul nostru conține acum 10 panouri informative, după ce în proiectul de anul acesta am realizat și adăugat încă 5. Dacă cele 5 panouri de anul trecut prezentau diversitatea specifica fiecărui microhabitat identificat, cele de anul acesta prezintă mai detaliat grupe și specii din natură. Cu ajutorul lor primim indicii esențiale despre păsările cântătoare, despre corvide sau despre speciile invazive întâlnite în parcul nostru. 

Iar povestea lor mai amănunțită o puteți afla din articolele detaliate de pe site-ul proiectului.

Cunoaște natura din jurul tău este un proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și Fundația Comunitară Sibiu prin Maratonul International Sibiu.

Vă rugăm ca în timpul activităților să păstrați o distanță de minim 1,5 m față de ceilalți participanți și să respectați normele de siguranță în vigoare. 
De asemenea, vă recomandăm să aveți la dvs și să purtați mască de protecție respiratorie (chiar dacă evenimentul va avea loc în aer liber), din respect pentru ceilalți participanți și pentru organizatori.

Numărul de participanți este limitat la un total de 40 de persoane. Vor fi 4 grupe a câte 10 persoane ( 2 pentru floră și 2 pentru faună) și se va pleca în 2 serii una la ora 11:30 și una la ora 13:00.

*împărțirea participanților în 2 grupe egale are atât rolul de a ușura activitatea ghidului pentru ca informația să ajungă la toți participanții dintr-o grupă, cât și de a putea respecta regulile de distanțare socială (fizică) între participanți, în contextul actual.


Evenimentul este gratuit dar din cauza limitării numărului de persoane în contextul pandemiei, prioritate vor avea cei înscriși pe site. 
Eveniment recomandat tuturor categoriilor de vârstă.

Program:
11:00
Adunarea participanților
11:30
Plecarea pe traseu seria 1 (Fauna&Flora)
13:00–14:00
Plecarea pe traseu seria 2 (Fauna&Flora)