Gala AIOS - Gabriel Bebeșelea, Ambasador al Sibiului


About

Gabriel Bebeșelea este noul Ambasador onorific al Sibiului

Plecat din Sibiu imediat după terminarea liceului, Gabriel Bebeșelea este acum unul dintre marii dirijori români căutați de cele mai bune orchestre ale lumii. Nu și-a uitat niciodată orașul natal, întorcându-se aici ori de câte ori are ocazia. În urmă cu doar câteva zile, a adus în fața publicului sibian, în primă audiție modernă, uvertura operei La foresta d’Hermanstad, compusă de către Valentino Fioravanti în 1812 și descoperită chiar de Gabriel Bebeșelea, la Milano, după îndelungi cercetări. Aceasta este modalitatea dl. Bebeșelea de a-și arăta recunoștința față de Sibiu.

Dorim și noi să ne arătăm recunoștința față de dl. Gabriel Bebeșelea, dirijor internațional, pentru că este un adevărat ambasador al Sibiului peste hotare. Gabriel Bebeșelea este noul Ambasador onorific al Sibiului, distincție înmânată de către d-na. Astrid Cora Fodor, primarul municipiului Sibiu, în cadrul evenimentului Gala AIOS.

Gala AIOS se organizează anual începând din 2013, atunci când dl. Klaus Iohannis a înmânat distincția fostului consul al Germaniei în Sibiu, Thomas Gerlach. Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu a mai desemnat în trecut titlul de „Ambasadori ai Sibiului” și jurnalistului Emil Hurezeanu, artiștilor Lia și Dan Perjovschi, omului de afaceri Mircea Bulboacă, directoarei Centrului de Îngrijiri Paleative Hospice „Dr. Carl Wolff”, dnei. Ortrun Rhein și Mariei Moga, doamna care a adus cartea la Sibiu. Acest eveniment este susținut și cofinanțat de către Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunității.

Photos