Tot ce trebuie să știi dacă plănuiești o vizită la Sibiu acum


Află ce restricții sunt acum în vigoare, ce locații sunt deschise și în ce condiții te poți deplasa

Cu toții suntem derutați de situația actuală, mereu în schimbare. Dar pentru că iubim orașul și dorim ca cât mai multă lume să se poată bucura de el responsabil, am compilat la un loc cele mai importante informații pentru oricine dorește să ne viziteze în această perioadă.

Am adunat aici cele mai frecvente întrebări pe care le-am primit din partea turiștilor precum și acele informații de care ai nevoie pentru a te convinge că la Sibiu măsurile de igienă și distanțare sunt respectate, iar tu te poți simți în siguranță atunci când te bucuri de ceea ce are orașul de oferit.

Dacă sunt informații pe care ai dori să le afli dar nu le-ai regăsit în această listă, lasă-ne un mesaj pe facebook iar noi ne vom strădui să aflăm răspunsul pentru tine. Informațiile se actualizează săptămânal.

Sursă informații: https://sibiu.ro/covid
📸 Foto: www.instagram.com/iubim

Informații actualizate săptămânal. Ultima actualizare: 4 iunie 2021

Rata de infectare în municipiul Sibiu (% la 1000 de locuitori): 0.55
Cazuri confirmate în ultimele 14 zile: 93

În ce condiții este necesară purtarea măștii de protecție?

În acest moment, purtarea măștii de protecție nu mai este obligatorie în exterior, cu anumite excepții.

Purtarea măștii este OBLIGATORIE atât în spațiile închise, inclusiv la locul de muncă, cât și în spațiile publice deschise AGLOMERATE, inclusiv în stații de autobuz și mijloacele de transport public, în piețele agroalimentare și târguri.

Sunt deschise magazinele/restaurantele/cafenelele?

În acest moment, restaurantele și cafenele funcționează atât în exterior, pe terasă, cât și în interior, la 50% din capacitate. Patronii au obligația să asigure o distanță de minim 2 metri între mese și să nu permită așezarea a mai mult de 6 persoane la aceeași masă.

Cluburile și discotecile sunt și ele deschise, cu anumite condiții de distanțare.

Este circulația persoanelor resctricționată în vreun fel?

Circulaţia persoanelor în afara locuinţei nu este momentan restricționată în niciun fel, cu excepția faptului că se limitează circulația, în interiorul localităților pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 8 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.

Se pot face rezervări pentru cazare la Sibiu?

Toate unitățile de cazare din Sibiu funcționează în regim obișnuit, cu excepția restaurantelor și cafenelelor din incinta acestora, care sunt momentan închise. Rezervările se pot face direct sau folosind platformele de booking.

Sunt deschise sălile de sport?

Da, în acest moment sălile de sport din oraș sunt deschise, însă ele trebuie să respecte toate măsurile de siguranță și igienă. Poți găsi lista sălilor de sport din oraș și toate informațiile necesare în secțiunea dedicată din Sibiu City App.

Sunt deschise sălile de spectacol și cinematografele? Au loc evenimente?

În acest moment sălile de spectacol (teatru, filarmonică, balet) și cinematografele sunt deschise, la capacitate restrânsă.

Sunt deschise muzeele și principalele atracții turistice?

Muzeele în spații închise dar și atracțiile în aer liber din Sibiu sunt deschise, și pot fi vizitate, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță. Pentru a afla programul lor vă sfătuim să consultați paginile lor din Sibiu City App sau să sunați, folosind datele de contact, pentru mai multe informații. 

Unde pot face un test rapid pentru SARS-CoV-2?

Dacă ai nevoie de un test SARS-CoV-2 cât mai rapid, poți merge la Centrul de testare Walk-In OK Medical, unde poți face un test rapid antigen din spută, la prețul de 150 de lei, cu rezultat în 20 de minute. Sau poți să soliciți ca testul să îți fie făcut la domiciliu.

Dacă ai nevoie de un test RT-PCR
găsești aici o listă cu toate centrele de testare din oraș.

Similar Suggestions

O călătorie gastronomică pentru iubitorii bucătăriei vegane
„Cea mai frumoasă terasă din Sibiu”
Ten New SISAF Murals Are Now Part of Sibiu’s Cultural Identity
Soare, vară, bălăceală
Micro-terraces: Sibiu’s New Summer Attraction