BOWENS Romania

Organization


Address

Strada Torentului 2, Bucuresti, Romania

About

Bowens International a fost fondat initial in 1923 sub numele de Bowens Camera Service Company, o companie londoneza pentru reparat camere care pana in anii 1950 a devenit una din cele mai mari din Europa. In 1963, numele Bowens International LTD. a fost inreogistrat.

Istoria companiei

Bowens produce echipamente de iluminat pentru fotografi. Primele unitati blitz au fost produse in 1947 iar in 1950 compania a inceput sa-si produca primele sisteme electronice de blitz pentru studio.

Pana in anii 1960, sistemele pentru blituri erau mari si greoaie, necesitand generatoare voluminoase cu putere pentru a ilumina capetele de flash conectate prin cabluri mari. In 1963, Bowens a inventat primul electronic studio flash unit cu sursa de putere construita in interior. Acesta a devenit cunoscut sub numele de monobloc (uneori monolight) care acum este o unealta standard a industriei.

Dupa aceasta inventie compania si-a dedicat activitatea design-ului si productiei de echipament flash pentru studiouri. Bowens Sales & Service s-a dezvoltat din Bowens Camera service company iar in 1966 au participat pentru prima data la Photokina prezentandu-si produsele comunitatii internationale foto facand astfel primii pasi catre distributia globala.

In 1968 au produs o varianta actualizata pentru Monobloc, The Monolite 400 iar mai tarziu produse precum Quad, Prolite si Esprit s-au dovedit totodata populare printre fotografii profesionisti.

Astazi compania continua sa produca studio flash systems si accesorii foto in fabrica sa din Clacton on Sea, England. Avand o distributie in mai mult de 70 tari, echipamentele Bowens de iluminat sunt cele mai folosite produse flash din lume.

Bowens intra in Romania in anul 2011 prin Highlight Photo STUDIO

Similar Suggestions

Școala Gimnaziala "Radu Selejan"

Organization

PORTAL Green Village

Organization

Asociatia Monumentum

Organization

English MINDSET

Organization

Organization