1 IUNIE cu „Spectacole de poveste”

Eveniment online

Data și ora:
Bilete:
https://www.facebook.com/TeatrulIonCreanga/
Gazdă:

Romania
Organizator:

Despre

Primăria Municipiului București, prin Teatrul Ion Creangă, celebrează 📣 Ziua Internațională a Copilului – 1 Iunie 👧👦 prin evenimentul online „Spectacole de poveste găzduite de Teatrul Ion Creangă”, o inițiativă care readuce în atenția publicului o selecție de spectacole prezentate la București în perioada 2015-2017, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii (FITC). 

Evenimentul se desfășoară în perioada 30 mai – 1 iunie, online, pe FB.com/TeatrulIonCreanga, unde vor fi transmise producții realizate de teatre și companii de artele spectacolului din diferite colțuri ale lumii. 

Astfel, micuții spectatori din Capitală și nu numai sunt invitați să vizioneze spectacole din Rusia (Teatrul Ceh), Italia (Teatrul Principio Attivo), Argentina (Circul Mandragora) – sau din programul artiștilor din Cluj-Napoca (MiniReactor ). 

★★★

𝗣𝗥𝗢𝗚𝗥𝗔𝗠𝗨𝗟 𝗧𝗥𝗔𝗡𝗦𝗠𝗜𝗦𝗜𝗨𝗡𝗜𝗟𝗢𝗥 𝗢𝗡𝗟𝗜𝗡𝗘  

30 mai, ora 11:00, „Baloanele jucăușe”, 
🎈🎈 Teatrul Ceh, Rusia (+6 ani)

Vesel și fascinant, spectacolul le deschide copiilor o poartă spre lumea fanteziei. Alături de personajul principal, un balon care călătorește din poveste în poveste, ne vom trezi la tropice, în lumea subacvatică sau în lumea basmelor rusești. Spectacolul a fost inclus în programul FITC 2017.

31 mai, ora 11:00, „Forme”, 
🔵🔷 MiniReactor, Cluj-Napoca (+2 ani)

Pornind de la forme și imagini abstracte, descoperim stereotipul formelor uzuale. Ingredientele? Puțină imaginație, o doză de curiozitate, voie bună și minim doi prieteni. Se amestecă toate bine, bine, și iată o nouă lume FORMidabilă pentru cei mici. Un spectacol prezentat în FITC 2017.

1 iunie, ora 11:00, „Circul Mandragora”, 
🎪🤸🏽‍♀️ Circul Mandragora, Argentina (+6 ani)

Numere muzicale cu instrumente neconvenționale, acrobații în aer și jonglerii inedite conturează un spectacol în care circul devine poezie. Cu tușe fine de comedie și o poveste captivantă, spectacolul prezentat de artiștii argentinieni în FITC 2015 amuză copii și adulți deopotrivă.

1 iunie, ora 18:00, „Povestea unui om și a umbrei sale”, 
👥👥 Teatrul Principio Attivo, Italia (+5 ani)

Un desen alb-negru, un film mut cu doi actori în carne și oase, care interacționează într-o cameră cu pereți din cărămizi imaginare. Prezentat în cadrul FITC 2015, spectacolul non-verbal „Povestea unui om și a umbrei sale”, aduce în fața tinerilor spectatori eterna poveste despre lupta dintre bine și rău, întuneric și lumină.

★★

Toate înregistrările sunt disponibile:
👀 Facebook.com/TeatrulIonCreanga 
⏲️ 24 de ore de la publicare.

*Sursa text & foto: https://www.facebook.com/TeatrulIonCreanga/