1000 de umbrele pentru o Roșie


Data și ora:
Gazdă:
Farmacia 24, Bulevardul Nicolae Balcescu, Sibiu

Despre

În duminica #5, la Sibiu protestele îmbracă haine creative: 1000 de umbrele colorate în centrul orașului! 1000 de umbrele pentru o Roșie.

Pentru că nu ne sperie vremea rea și venirea toamnei. Pentru că suntem hotărâți să ne atingem scopurile protestelor noastre și nu ne lăsăm învinși de scăderea temperaturilor ori de venirea ploilor. Pentru că am înțeles motivul amânării deciziei comisiei speciale și a tergiversării problemei Roșiei Montane: politicienii mizează pe oboseala oamenilor, plictiseala de a ieși la proteste și piedica reprezentată de vreme.
Pentru că în sfârșit societatea civică din România s-a trezit și își face vocea auzită, sibienii ies a 5a duminică la rând în stradă și uniți salvează. Duminica în familie, cu umbrele.

- Unde ne întâlnim?
Farmacia 24, în capătul Bulevardului Nicolae Bălcescu (către parcul Astra).

- Care e traseul marșului? Te rugăm, vezi hartă.

- De ce cu umbrele (te rugăm să ai la tine minim o umbrelă, cât mai colorată)?
1) Pentru că, simbolic, vrem să arătăm că mișcarea noastră civică rezistă indiferent de vreme.
2) Pentru că indiferent de lucrurile care ne despart și de diferențe, acum, mai mult ca niciodată, ne unește o cauză comună. Uniți, sub umbrelă, salvăm.
3) Pentru că vrem să arătăm că Sibiul este creativ și protestează într-un mod inedit.

- De ce mai ieșim încă în stradă? Revendicări:
1) Parlamentari, spuneți „NU” proiectului de lege prin vot la vedere, nu secret. Apoi interziceți mineritul pe bază de cianură în România.
2) Guvernanți, respingeți urgent acordul de mediu.
3) Victor Ponta, Dan Șova, Rovana Plumb, Daniel Barb și Gheorghe Duțu - asumați-vă răspunderea și demisionați. Vrem să fiți și anchetați.
4) Ministerul Culturii - cereți ca Roșia Montană să fie înscrisă în patrimoniul UNESCO.

Duminica asta, protestăm în familie purtând umbrele colorate. În semn de unitate. Sibienii salvează indiferent de vreme .

Plouă, ninge, uniți vom învinge!