3x3 Challenger


Data și ora:
Bilete:
Intrarea libera
Gazdă:
Piața Teatrului, Sibiu, România

Despre

3x3 Challenger

3×3 Sibiu Challenger este o competiție de baschet 3 la 3 ajunsă în acest an la a opta ediție. La turneu se înscriu anual peste 60 de echipe din România și din afara țării. Anul acesta, turneul a primit titulatura de „Challenger”. Competițiile de baschet 3 la 3 recunoscute de Federația Internațională de Baschet (FIBA) se împart în 4 categorii: “Fiba Endorsed”, “Satellite”, “Challenger” și “World Tour”. Asta înseamnă, printre altele, că în 2016 vom avea la Sibiu 16 echipe internaționale, pretendente la titlul mondial ceea ce va duce automat la creșterea nivelului competiției. Intenția noastră este ca în câțiva ani Sibiul să găzduiască o etapă de “World Tour”.

Pentru organizarea turneului, Parcarea Teatrului din Sibiu va fi transformată într-o arenă dedicată streetball-ului. Organizatorii vor monta aici două suprafețe sintetice modulare, certificate FIBA, patru sisteme de baschet mobile și două tribune cu o capacitate de 600 de locuri, astfel încât, împătimiții bachetului, jucători sau privitori, să aibă la dispoziție cele mai bune condiții de participare.
Pe lângă competiţia propriu-zisă, la turneul Sibiu Streetball, cei prezenți pot asista și participa la diferite concursuri conexe: aruncări de trei puncte, aruncări libere, concursuri de slam dunk, concursuri de îndemânare. Întreg evenimentul este gândit ca un “festival al baschetului”, o acțiune dedicată atât practicanților acestui sport cât și spectatorilor.

REZUMAT:
•organizat în Sibiu, Parcarea Teatrului (km 0 în Sibiu)
•perioada 28 – 31 iulie 2016
•competiția se desfășoară în paralel pe 3 terenuri
•suprafața: sintetică, omologată FIBA
•instrumente de joc profesionale: panouri, tabele scor, cronometrare timpi de atac
•categoriile de concurs: U10, U13, U15, U18, + 35 și OPEN
•la turneu participă atât echipe de fete cât și de băieți