„4YourEyesOnly” de Esther Rolz, regia Ilinca Prisăcariu

Eveniment online  |  Teatru

Data și ora:
Gazdă:

Teatrul Gong, Str. Al. Odobescu, Sibiu

Despre

„4YEO For Your Eyes Only“ de Esther Rölz
Pentru adolescenți (interzis sub 16 ani)
Distribuția: Paul Bondane, Claudiu Fălămaș, Raluca Pavel
O piesă despre încredere, răzbunare și efectele agresiunii cibernetice. Trei copii ai generației de computere care cresc înconjurați de tehnologie: Anouk, o fată de 15 ani și colegii ei de clasă Sven și Kian. Toată lumea pare să aibă un statut social solid. Anouk este fata drăguță plăcută de toată lumea, Sven este un ciudat maniac de jocuri de calculator, iar Kian este tipul drăguț care și-a făcut un obiectiv din a le face viața iad unor oameni ca Sven. Până când, brusc, lumea computerelor și „viața reală” se amestecă îndoielnic. Amenințarea rămâne intangibilă, dar afectează din ce în ce mai mult existența tinerilor. Mai poate exista intimitate când știrile, adevărate sau nu, se răspândesc în câteva secunde?
Piesa „4YEO For Your Eyes Only“ a primit premiul „Kaas & Kappes” în cadrul ediției 2013 a Festivalului Germano-Olandez de Teatru pentru Copii și Tineret.
Seria de traduceri de noi piese pentru copii și adolescenți realizate de Ciprian Marinescu începe în acest an cu textele „De parcă aș fi hârtie“ de Daniela Dröscher, „4YourEyesOnly” de Esther Rölz și „8 tați“ de Tina Müller. Acestea vor fi prezentate prin rețelele sociale ale Centrului de teatru educațional Replika din București și Teatrul pentru Copii și Tineret GONG din Sibiu sub formă de spectacole lectură online.

Sursa text & foto