5 premiere mondiale cu Veronica Anusca si ICon Arts Percussion Group


Data și ora:
Gazdă:

Strada Frumoasă 52, București, România
Organizator:

Despre

Va invitam la cea de-a 14 editie a festivalului de muzica contemporana ICon Arts si la celebrarea a 10 ani de cand acesta se desfasoara in zona multiculturala a Sibiului.

Pe 27 iulie, de la ora 19.00, in Sala Thalia din Sibiu, va invitam sa audiati 5 premiere mondiale cu soprana Veronica Anușca si ICon Arts Percussion Group.

----
Seara de miercuri, 27 iulie, apartine tinerilor compozitori care au fost selectati sa participe la editia a 4-a a programului international Compozitor in rezidenta.

Timp de o saptamana, cei 5 finalisti au la dispozitie un ansamblu de profesionisti care sa-i ajute sa creeze si sa slefuiasca o piesa muzicala, de la stadiul de schita pana la bara finala.

>> Detalii despre Compozitor in rezidenta: http://bit.ly/29W4x3c

Ansamblul profesionist este ICon Arts Percussion Group, un grup de tineri percutionisti carora le place sa exploreze paleta larga a instrumentelor si sunetelor de percutie. Grupul a luat fiinta in 2007, in cadrul Academiei ICon Arts si este condus de catre profesorul Mircea Ardeleanu.

>> Detalii despre ICon Arts Percussion Group: http://bit.ly/2a3hJDL
>> Detalii despre Mircea Ardeleanu: http://bit.ly/29HNTFq

Cele 5 piese originale vor fi interpretate cu ajutorul sopranei Veronica Anusca.

Nascuta in anul 1985, in orasul Piatra Neamt, a absolvit cursurile Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti (UNMB), la clasa de canto a prof. univ. dr. Ionel Voineag.
Veronica Anusca a sustinut numeroase concerte si recitaluri, spectacole si colaborari cu Opera Nationala Bucuresti, Teatrul Masca Bucuresti, Orchestra UNMB, Filarmonica „George Enescu” Bucuresti, Orchestra Natională Radio, Orchestra Conservatorului din Gdansk (Polonia) etc.
Repertoriul sau cuprinde atat arii si roluri din opere, de la stilul baroc pana la muzica moderna, dar si lucrari vocal-simfonice.

----
Festivalul de muzica contemporana ICon Arts, ce se desfasoara in perioada 21 - 31 iulie in Sibiu si imprejurimi, va aduce in fata publicului interpreti consacrati din SUA, Germania, Irlanda dar si tineri artisti aspiranti, care acum isi fac debutul.

Nascut din dorinta de le oferi o prima scena cursantilor de la Academia ICon Arts, Festivalul a evoluat, aducand muzica contemporana mai aproape de publicul sibian.

---
Programul poate fi consultat pe http://www.iconarts.ro/festivalul-icon-arts

---
Un abonament la concertele Festivalului costa 50 de lei si poate fi achizitionat din reteaua Eventim
http://www.eventim.ro/ro/bilete/icon-arts-celebrates-sibiu-sala-thalia-896149/performance.html