Adam Lazarus - Solo-Show Creation: Jeu to Character


Data și ora:
Gazdă:
Casa de Cultură a Studenților - Sala albastra, Calea Dumbrăvii 34, Sibiu 550324, Romania

Despre

Adam Lazarus - Solo-Show Creation: Jeu to Character

Canada

Adam Lazarus este un actor canadian, regizor și instructor de actorie premiat, expert în realizarea de spectacole de tip one-man show. Acesta a cultivat o metodă de realizare a spectacolelor one-man show, având la bază ani de experiență în care a lucrat cu mii de artiști, studenți și profesioniști în Canada, Statele Unite și Europa. Acest atelier oferă participanților noi perspective și abordări cu privire la munca individuală a artistului. Conceput în tradiția Maeștrilor francezi Philippe Gaulier și Jacques Lecoq, strămoșii teatrului fizic, acest curs promovează o abordare activă și directă referitoare la crearea de conținut – opusul realizării unui spectacol individual psihologic și confesional. Astfel, atelierul se va axa, mai degrabă, pe jocuri și exerciții menite să provoace participanții să își asume riscuri, să-și perfecționeze abilitățile de improvizație și să treacă peste inhibițiile legate de interpretare pentru ca, în final, să descopere personaje și povești ce merită să fie scrise pentru a fi jucate pe scenă.
În cadrul atelierului participanții vor explora diferite forme de interpretare, printre care: clovn, bufon, melodramă, jeu și personaj; își vor rafina deprinderile legate de joc, prezență scenică, spațiu, ritm, punct fix, complicitate, atenție, vor dezvolta abilități de interpretare și dramaturgie, vor fi ghidați și instruiți de Adam, vor crea personaje și posibilități narative, plecând de la atelier cu un concept concret pentru propriul lor spectacol solo.
Indiferent dacă studenții sunt interesați de teatrul fizic, piesa de epocă, naturalism, absurd, comedie, tragedie, ori dans, aceștia vor fi ghidați înspre descoperirea propriei lor abordări în vederea creării propriului lor one-man show.

Fotografii