ALICE // reprezentaţie specială în FITS 2016


Data și ora:
Gazdă:

Teatrul Gong, Str. Al. Odobescu, Sibiu

Despre

[English version: http://www.sibfest.ro/events-2016/alice]

Miercuri, 15 iunie, ora 16:00
sala Parter, Teatrul pentru Copii şi Tineret GONG
------------------------------------------
ALICE
de Yann Verburgh, după Lewis Carroll, traducere de Eugen Jebeleanu

REGIA: Eugen Jebeleanu
SCENOGRAFIA: Velica Panduru
MUZICA: Alex Halka
VIDEO: Coralie de Gonzaga, Silviu Naicu
în DISTRIBUȚIE: Anton Balint, Paul Bondane, Barbara Crișan, Cristina Drăghici, Charlie Fălămaș, Mihaela Grigoraș, Iustinian Turcu

spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 10 ani
durata: 75 min.

**
Alice este o fetiţă ca toate fetiţele. Merge la şcoală, ia lecţii de dans, muzică, engleză şi înot. Mama o îmbracă cu haine frumoase, o duce în vacanţe în străinătate şi o încurajează când are lucrări şi concursuri. Mama nu o întreabă însă niciodată ce vrea ea, de fapt. Ce materii preferă, ce haine îi plac, cu cine vrea să se joace, la ce visează sau dacă are suficient timp pentru ea.
„Alice” este povestea unei fetiţe care descoperă că ceea ce îşi doresc părinţii de la ea pare a fi mai important decât ceea ce îşi doreşte ea însăşi. În timpul aventurilor sale, cu ajutorul unor personaje bizare care seamănă însă mult cu oamenii din viaţa sa, Alice îşi dă seama că ea este ... ea. Şi asta înseamnă că ea poate alege, că ea este cea care decide asupra propriei sale fiinţe.
„Alice” este povestea maturizării unui copil în lumea contemporană, o lume care îşi impune regulile: are standarde de frumuseţe, stereotipii de gen, este comercială (vizează profitul), se bazează pe imagine (aparenţe), nu pe conţinut şi este consumatoare de timp. Alice a noastră înţelege însă că tiparele pe care lumea le impune nu sunt corecte şi că propria ei personalitate şi propriile ei dorinţe sunt cele care contează cu adevărat.
„Alice” este un spectacol deopotrivă pentru copii şi părinţi căci, într-un limbaj contemporan şi cu o vizualitate modernă, pune întrebări despre relaţia dintre ei, aşa cum este această relaţie condiţionată de realitatea cotidiană.

**
Preţ bilet/ tickets price: 25 lei

reprezentaţie specială în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, ediţia a 23-a, 10/19 iunie 2016
http://www.sibfest.ro/