Aniversare Junii Sibiului -75 de ani


Despre

Palmaresul Junilor Sibiului este unul impresionat: peste 45.000 de spectacole, aproape 700 de turnee efectuate în România, întreaga Europă, America de Nord, Asia şi Africa, aproape 200 de premii naţionale şi internaţionale, aproape 3.800 de dansatori – acestea sunt cifrele care conturează activitatea de 75 de ani, neîntreruptă, a Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului”, cea mai veche formaţie de dansuri populare a României și una dintre cele mai vechi din Europa.
Dincolo de premiile obținute, Junii Sibiului au fost mesageri ai folclorului românesc la evenimente de anvergură internațională, care au avut loc în ţară şi în străinătate.
În anul 2019, în care aniversează 75 de ani, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” îşi reafirmă statutul de emblemă a municipiului Sibiu şi implicit a României, prin spectacole deosebite atât în ţară, cât şi peste hotare, în: Irlanda, Germania, Grecia şi Statele Unite ale Americii. Mega spectacolele aniversare organizate în Sibiu, sub egida Junii Sibiului 75 reunesc Juni de ieri, de azi și de mâine şi reafirmă nevoia de identitate naţională şi de continuitate a spiritului românesc, peste veacuri. Cele patru turnee în străinătate se constituie într-o carte de vizită a României frumoase, a României tradiţiilor. Toate acestea sunt menite să reliefeze statutul de ambasador al culturii tradiţionale, de ambasador al Sibiului şi al României pe care ansamblul şi l-a câştigat, dar şi să atragă atenţia turiştilor români şi străini asupra Sibiului ca spaţiu al prezervării specificului cultural şi intercultural.

„Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu”

Fotografii