Anul Muzical Reger la Sibiu: Concerte de orga la Biserica Evanghelica


Data și ora:
Bilete:
10 lei
Gazdă:
Piata Albert Huet, Sibiu, Romania

Despre

Anul Muzical Reger la Sibiu: Concerte de orga la Biserica Evanghelica

Al cincilea eveniment din seria concertelor de orgă de la Biserica Evanghelică din Piața Huet organizate sub genericul „Anul Muzical Reger la Sibiu“ are loc marți, 31 mai, la ora 18.00 și îl aduce în fața publicului sibian pe Klaus Dieter Untch.

În program:
Johann Sebastian Bach ‬ 1685-1750
Preludiu și Fugă Gg-Moll BWV 535

Max Reger ‬1873-1916
Preludiu și Fugă F lidian din‬ 4 Preludii și Fugi op. 85 (1904)

Klaus-Dieter Untch ‬
Partita corală „Was Gott tut, das ist wohlgetan“ (2015)
Variațiuni pe tema „Sieh dein Kő‬nig kommt zu dir“ (2011)
Klaus Dieter Untch s-a născut în 1969 la Dumbrăveni / Elisabethstadt. A luat primele lecții de orgă de la tatăl său, care era organist în Șaroș pe Târnave. La 16 ani, după moartea prematură a tatălui, a preluat rolul de organist în Șaroș.

În 1990 a emigrat în Germania, unde a locuit timp de șase ani și a luat lecții de orgă de la Rainer Noll, organistul parohiei din Wiesbaden. În 1996 s-a întors în Transilvania, a preluat postul de organist în Făgăraș și a devenit elevul profesorului Erich Türk.

Din anul 2000 a început să studieze orga în Brașov cu profesorul Hans Eckart Schlandt și a devenit organist la Codlea / Zeiden.

Klaus Untch și-a construit o reputație solidă ca și compozitor și pedagog. A compus numeroase piese la cererea organistului Peter Kleinert din Frauenstein, care a interpretat multe dintre creațiile sale. Klaus Untch prezintă în concertele sale compoziții proprii în diferite stiluri de interpretare și, la cererea publicului, improvizează liber.