APOLODOR // Festivalul Tânăr de la Sibiu


Data și ora:
Gazdă:

Teatrul Gong, Str. Al. Odobescu, Sibiu

Despre

Festivalul Tânăr de la Sibiu
30 septembrie - 4 octombrie 2015

*tineri // youth*

Vineri, 2 octombrie, ora 20:00
la Sala Thalia
----------------------------------------

APOLODOR
Teatrul Național Cluj Napoca, România

după Gellu Naum

Spectacol concert de Ada Milea
Scenografia: Cristian Rusu
Desene și umbre: Paul Mureșan
Asistent de regie: Mihai Chirilă
Asistent muzical: Anca Hanu
Idei din umbre: Filip Odangiu
Maestru de lumini: Jenel Moldovan
în Distribuţie: Ada Milea, Dragoş Pop, Anca Hanu, Ramona Dumitrean, Adriana Băilescu, Cristian Rigman, Sânziana Tarţa, Adrian Cucu, Filip Odangiu

spectacol de teatru-concert recomandat celor peste 12 ani

Durata: 80 min.

***
Apolodor este un fel de hartă muzicală a călătoriilor pinguinului lui Gellu Naum. În loc de fotografii, el are un ecran cu umbre mișcătoare. În acea zonă, orice om își poate schimba forma pentru a deveni personaj. Există și personaje (în special animale) care îndată ce ies din ecran pot părea oameni.
Se interacționează mult cu publicul, iar echipa muzicală e mereu gata să pară transportată în altă parte a Globului. Memoria tuturor este ajutată de hârtiuțe lipite peste tot (inclusiv pe instrumente și personaje) și povestea se recompune cu ajutorul unui personaj care locuiește în frigiderul mobil al pinguinului.
Cântecele sunt adaptări ale vechilor piese de pe albumul Apolodor. Pe acea înregistrare am cântat împreună cu Dorina Chiriac, Radu Bânzaru și Adrian Mihai, iar acum am reconstruit piesele folosind actori ai naționalului clujean. Sper să transmitem măcar o fărâmă din frumusețea acestui text minunat. (Ada Milea)

***

preț bilet: 10 lei, tarif unic

Accesul publicului la acest eveniment se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului (miercuri, joi, vineri 11:00 - 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00), online (eventim.ro), la Librăriile Humanitas și în magazinele Germanos, Domo, Orange și Vodafone. Prețul unui bilet este de 10 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziționate online și în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.

Vă aşteptăm, cu drag!
www.teatrulgong.ro