Apus de soare pe Vf. Fraga

În jurul Sibiului

Data și ora:
Bilete:
Adult - 70 lei, copil (până în 12 ani) - 25 lei.
Gazdă:
Rășinari 557200, Romania

Despre

Drumeție în familie pentru a admira apusul de soare pe vârful Fraga din Rășinari.
Sâmbătă urcăm pe vf. Fraga din valea Strâmba, printre colibe și păduri de mesteceni după care coborâm prin pădurea de pini pe Coasta Boacii lui Cioran.
Este o drumeție de 7 kilometri ce implică o diferență de nivel de 500 m. Nivelul de dificultate este mediu spre ușor, dar care implică o urcare pe o potecă abruptă ce ne va crește pulsul instant .
Traseul recomandabil drumețiilor de toate vârstele ( 7 ani +) dar care au o bună condiție fizică.
Program:
Ne întâlnim la ora 15:00, la ieșirea din Rășinari (coordonate GPS: 45.70487093561942, 24.034941823808314, https://w3w.co/surprinde.linii.ipostază).
Pornim drumeția pe valea Strâmbă, și după aproximativ 15 minute începem o urcare suștinută spre colibele de pe versantul vestic al Vf. Fraga. Ajuși în zona colibelor, facem un scurt popas pentru a ne recăpăta forțele, după care continuăm ascensiunea spre vârf.
Ajunși pe vârf, ne vom opri pentru a admira panorama superbă care ni se deschide: Munții Făgăraș, Munții Lotrului, Cisnadie și Sibiul în depărtare.
Coborâm de pe vârf pentru a ne opri la o colibă părăsită, unde vom face un mic foc, pentru a prăji câțiva cârnaciori și bezele pentru cei mai mici dintre noi.
La lăsatul serii, coborâm spre Rășinari prin pădurea de pini. Dacă zăbovim mai mult timp pe vârf, vom coborî la lumina frontalelor. Ajungem pe Coasta Boacii, de unde admirăm o priveliște superbă cu Rășinariul la înserat.
Coborâm în sat, de unde vă vom face transferul către locul de pornire, pentru a vă recupera mașina.
Preț:
 Adult - 70 lei, copil (până în 12 ani) - 25 lei. Prețul include asistență din partea a doi ghizi, cârnăciorii și bezelele pentru prăjit la foc. Dacă doriți și transport, acesta este oferit gratuit, din Sibiu, în limita a 12 locuri (vă rog sa ne anunțați înainte dacă aveți nevoie de transport).
Mai multe detalii de la:
Ghizi:
Adela - 0743 377 969
Florin - 0740 205 877
Echipament obligatoriu: ghete de drumeție ce sprijină glezna, bețe de drumeție, tricou din material sintetic sau lână merinos, pantaloni de drumeție, șapcă (pălărie sau bandană pentru acoperit capul), ochelari de soare, jachetă de ploaie, lanternă frontală.
Eveniment organizat de Transylvania Guide Sibiu și Oak Tree Travel.

Sursa texte & foto