Astra Film Junior Online

Eveniment online

Data și ora:
Bilete:
https://www.facebook.com/AstraFilmJunior/
Gazdă:

Romania
Organizator:

Despre

31 Mai, ora 10:00

Girl of 672 K / Fata cu 672 K
Mirjam Marks, Netherlands,  2016, 18min,

„Fata de 672k” urmărește drumul inițiatic al unei tinere de 15 ani, Annegien, din Utrecht, Olanda, cu o imaginație bogată și al cărei talent inedit atrage multă atenție în peisajul virtual al paginilor web YouTube și Instagram. Fotografiile personale și artistice de pe contul ei de Instagram, Fetching_tigerss, depășesc 672.000 de followers, un număr la care majoritatea utilizatorilor Youtube visează numai. Fotografiile lui Annegien sunt vizualizate și discutate de oameni din toată lumea. Mediakraft, un canal TV online, a prins de veste de talentul lui Annegien și dorește să colaboreze cu ea. Cum le va influența succesul pe ea și pe fotografiile ei și la ce aspiră ea?
Trailer https://youtu.be/ghR_XZiV4rI

7 Iunie, ora 10:00

Pride & Prejudice / Mândrie şi prejudecăţi
Mirjam Marks,Olanda, 2017, 17 min

Ema, 13 ani, provine dintr-o familie mixtă olandeză-malineză din Olanda și se confruntă zi de zi cu reacții de respingere și batjocorire din partea colegilor de școală. Întrucât înfățișarea ei trădează faptul cămama ei provine din Mali, Africa, fata se confruntă cu bullying-ul din partea colegilor olandezi și,negăsindu-și locul printre ei, dorește să se întoarcă în Mali și să renunțe la viața ei din Olanda. Mama ei, de origine malineză, o încurajează să își asume statutul și să lupte pentru acceptarea în societatea olandeză. Muzica este cea care o ajută pe Ema să treacă mai ușor peste momentele dificile, să trimită mesajul ei către lume, să lupte pentru acest drept universal recunoscut al copiilor, acela de a fi protejat împotriva discriminării și poate, în cele din urmă, să cunoască succesul într-o lume potrivnică.
Trailer https://youtu.be/1ln8HBn3brc

14 Iunie, ora 10:00

George
Alexandra Coca-Cozm, România, 2014, 17 min

George trăiește în București și își petrece timpul liber luând lecții de pian și exersând, iar pasiunea
aceasta i-a adus și bucuria de a fi invitat să cânte într-un concert cu trupa Voltaj. Membrii acesteia au fost impresionați de modul în care băiatul „pune suflet în tot ceea ce face“. George își imaginează culorile și asociază notele muzicale cu stările sufletești. Deficiența de vedere este compensată de un auz foarte dezvoltat, astfel că diferențiază sunetele mai bine chiar și decât muzicienii experimentați. Părinții îi sunt mereu alături, povestindu-i despre fiecare obiect nou întâlnit și pregătindu-l pentru o viață independentă, în care el să se descurce singur și să își poată urma pasiunea pentru muzică.

*Sursa text & foto: https://www.facebook.com/AstraFilmJunior/