Atelier de dicție


Data și ora:
Gazdă:

Strada General Magheru 1-3, Sibiu 550185, Romania
Organizator:

Despre

Atelier de dicție cu Oana Marin

"Vocea umană, mai mult decât a fi un instrument care face posibilă comunicarea, și, implicit, transmiterea unui mesaj, este cartea noastră de identitate. Este fereastra prin care transpar sentimente, emoții, trăiri profund umane, gânduri lucide, formulabile, dar și stări, senzații neinteligibile, încarnate în gena noastră.
De la o bună și profundă exersare a calităților vocale, prin probarea unui concept nou, al „vocii primitive”, la care se adaugă atenția asupra dicției, ritmului, frazării, accentuării și a nuanțării se pornește în exercițiul construirii și al corectării vorbirii. Exercițiile propuse în acest atelier nu au ca scop corectarea imediată și definitivă a vorbirii, ci sporirea interesului față de acest act, prin alimentarea introspecției și a căutărilor personale. Acestea se adresează atât celor cu înclinații spre arte perfomative, cât și celor ce doresc să își cunoască mai bine limitele și infinitele posibilități ale actului vocal.

Oana Marin este în prezent – asistent universitar la catedra de vorbire a Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu. Actor colaborator al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu. Doctorand al Universității „Lucian Blaga” Sibiu.
Master în „Arta actorului de one-man show” – cu teza de dizertație „Teatrul și Logosul Sacru”, ULBS.
Licențiată în Actorie – cu teza de licență „Shakespeare – interpretare și reinterpretare”, ULBS.

Pentru a participa la acest atelier te rugăm să te înscrii până la data de 13 mai aici:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScZcQDgtKzwlUx7K4oUhRy6M-0lCWLItaSsWZ_vCPl80_OHsw/viewform
De asemenea, te rugăm să vii în haine comode, care să îți asigure mobilitatea.

*Contribuția pentru participarea la eveniment este o donație minimă de 10 lei.

*Vrei să ne susții la Maratonul Internațional Sibiu 2019 ? O poți face aici: http://maratonsibiu.ro/music-hub-8872/

Music Hub este un proiect PLAY finanțat prin Fondul CitySense 1.0, un program al Fundației Comunitare Sibiu, implementat în parteneriat cu Wenglor și cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu.
Fondul CitySense este un program de finanțare ce sprijină crearea unor prototipuri de soluții de tip Smart City, care prin utilizarea tehnologiei contribuie la creșterea calității vieții în Sibiu: fie oferă soluții pentru nevoile stringente ale orașului și ale locuitorilor săi,
fie fac viața în oraș mai frumoasă.