Atelier "Joc de Acţiune" // NMATU-POSU


Data și ora:
Gazdă:

Teatrul Gong, Str. Al. Odobescu, Sibiu

Despre

Marţi, 24 mai, ora 9:00
Teatrul pentru Copii şi Tineret GONG
--------------------------------------------------
Compania de dans NMATU-POSU, Japonia
prezintă
Atelier "Joc de Acţiune"

cu: Takafumi KODAMA, Souhei MINOWA şi Akifumi TOYOFUKU
Co-producător: Rumiko TAKAHASHI

durată: 60 min.
atelier recomandat copiilor cu vârsta peste 6 ani
număr limitat de participanţi

**
În momentul în care îşi face apariţia pe piaţă în anii 1980 consola Nintendo Entertainment System (NES), cunoscută sub numele de Famicom în Japonia, realitatea virtuală a jocurilor a captivat atât inimile, cât şi minţile tuturor tinerilor. Câţiva ani mai târziu au fost lansate jucăriile “low-tech”, atractive datorită gradului de interacţiune crescut. Experienţa fizică dobândită cu astfel de jucării cu interacţiune directă (“hands-on” toys) i-a fascinat din nou pe tinerii preocupaţi cu ceva timp în urmă de lumea virtuală creată de NES. Numele unei astfel de jucării este "Actual fight Boxing Game – KENTOSHI”.
Membrii grupului NMATU-POSU provin dintr-un mediu sportiv. Principalele lor preocupări sunt sportul, arta şi educaţia, drept urmare lucrările lor sunt construite pe baza unor combinaţii între acestea.
“Joc de Acţiune” constă într-un atelier şi o demonstraţie de spectacol de improvizaţie, ce au la bază jocul “1, 2, Sari!”.

**
Preț bilet: 7 lei (tarif unic)
Înscrierile la ateliere se fac pe baza biletelor cumpărate exclusiv de la sediul teatrului din str. Alexandru Odobescu nr. 4, conform programului Agenţiei de Bilete: miercuri, joi, vineri 11:00 - 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00. Locurile sunt limitate la 15 participanţi/atelier.

www.teatrulgong.ro

---------------------------------------------------------------------
Compania de dans “nmatu-posu”, înfiinţată în 2006, este cunoscută atât la nivel local, cât şi internaţional. Membri acestui grup provin dintr-un mediu preponderant sportiv, fiecare fiind specializat în domeniul pedagogic şi pregătit pentru a interacţiona atât cu elevii de şcoală primară şi gimnaziu, cât şi cu cei de liceu.
Preocupările lor principale sunt sportul, arta şi educaţia, drept urmare lucrările lor au la bază o combinaţie între acestea, explorând zona de educaţie fizică şi artă contemporană, în contextul diversităţii dansului contemporan.
“Creative Dance” este numele unui program unic de dans, dezvoltat în cadrul materiei de educaţie fizică în şcolile din Japonia. Nmatu-posu este o organizaţie lider în “Creative Dance”, mai mult de atât, a denumit programul “Educaţie Fizică Artistică Contemporană”. Scopul lor constă în a afişa în spaţiile artistice un nou concept de educaţie fizică, cu alte cuvinte, de a introduce o nouă metodă de abordare a dansului şi a corpului uman.
Până în prezent, compania de dans a avut reprezentaţii în Coreea de Sud, China, Marea Britanie, Estonia şi România, fiind prezentă şi în cadrul Festivalului de Teatru de la Sibiu (FITS), în anul 2014.

http://nmatu-posu.jugem.jp/