Atelier video-dance // NMATU-POSU


Data și ora:
Gazdă:

Teatrul Gong, Str. Al. Odobescu, Sibiu

Despre

Miercuri, 25 mai, ora 17:00
Teatrul pentru Copii şi Tineret GONG
-------------------------------------------------
Compania de dans NMATU-POSU, Japonia
prezintă
Atelier VIDEO-DANCE

cu: Takafumi KODAMA, Souhei MINOWA şi Akifumi TOYOFUKU
Co-producător: Rumiko TAKAHASHI

durată: 1h 30 min.
atelier recomandat copiilor cu vârsta peste 6 ani
număr limitat de participanţi

**
Numele original al acestui atelier, în japoneză, are un caracter onomatopeic şi sună astfel: „Dadadadada, da” (imită sunetul scos de zgomotul paşilor). Acesta este unul dintre cele mai populare ateliere în rândul elevilor, semnat de grupul NMATU-POSU. În Japonia, pentru o clasă cu 15, până la 30 de copii, aceştia oferă o lectură introductivă, exerciţii de coregrafie şi dans cu muzică pop japoneză, o atmosferă veselă şi antrenantă, precum şi multa bună-dispoziţie.

**
Preț bilet: 14 lei (tarif unic)
Înscrierile la ateliere se fac pe baza biletelor cumpărate exclusiv de la sediul teatrului din str. Alexandru Odobescu nr. 4, conform programului Agenţiei de Bilete: miercuri, joi, vineri 11:00 - 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00. Locurile sunt limitate la 20 participanţi/atelier.

www.teatrulgong.ro

---------------------------------------------------------------------
Compania de dans “nmatu-posu”, înfiinţată în 2006, este cunoscută atât la nivel local, cât şi internaţional. Membri acestui grup provin dintr-un mediu preponderant sportiv, fiecare fiind specializat în domeniul pedagogic şi pregătit pentru a interacţiona atât cu elevii de şcoală primară şi gimnaziu, cât şi cu cei de liceu.
Preocupările lor principale sunt sportul, arta şi educaţia, drept urmare lucrările lor au la bază o combinaţie între acestea, explorând zona de educaţie fizică şi artă contemporană, în contextul diversităţii dansului contemporan.
“Creative Dance” este numele unui program unic de dans, dezvoltat în cadrul materiei de educaţie fizică în şcolile din Japonia. Nmatu-posu este o organizaţie lider în “Creative Dance”, mai mult de atât, a denumit programul “Educaţie Fizică Artistică Contemporană”. Scopul lor constă în a afişa în spaţiile artistice un nou concept de educaţie fizică, cu alte cuvinte, de a introduce o nouă metodă de abordare a dansului şi a corpului uman.
Până în prezent, compania de dans a avut reprezentaţii în Coreea de Sud, China, Marea Britanie, Estonia şi România, fiind prezentă şi în cadrul Festivalului de Teatru de la Sibiu (FITS), în anul 2014.

http://nmatu-posu.jugem.jp/