Atelierele libere ”Connecting the Dots”


Data și ora:
Gazdă:

Strada Siretului 14, Sibiu, Romania
Organizator:

Despre

Elevii sau studenții care vor să petreacă timpul liber din vacanță ”jucându-se inteligent” sau socializând o pot face acum într-un cadru adecvat, de luni până vineri, între orele 9:00 - 12:00.

Iată ce activități vă propunem (momentan):

(1) Joaca cu ROBOȚI SPARKI.
Dacă ai participat anterior la unul dintre workshopurile de inițiere în programare cu robotul Sparki, ai acum șansa să ”avansezi” încercând diverșii senzori. Dacă nu ai participat, te așteptăm la unul dintre workshopurile de inițiere, sau apelează la unul dintre elevii avansați care te pot iniția.

CERINȚE MINIME: Pentru acest atelier, participanții vor trebui să aibă laptopul la ei (sistem de operare Windows sau OSX) și să fi participat anterior la minim 2 sesiuni de inițiere în programarea roboților Sparki.

(2) LECTURĂ
Alege una dintre cărțile recomandate de Central Hub și pătrunde din tainele antreprenoriatului în tehnologie, înțelege mai bine cum funcționează Social Media sau ce înseamnă ”sharing economy”. Vei putea alege din peste 100 de cărți, majoritatea puse la dispoziție prin amabilitatea Editura Publica.

(3) MATEMATICĂ DISTRACTIVĂ
Provoacă-ți colegii sau prietenii să rezolve probleme de gândire creativă. Folosim pentru acest atelier platforma Khan Academy. Iată un exemplu de astfel de problemă:
http://bit.ly/mate123

CERINȚE MINIME: Minime cunoștiințe de lucru pe calculatorul; minime cunoștințe de limba engleză. Crearea unui cont gratuit pe platforma Khan Academy.

ATENȚIE:
=======
Numărul de locuri este limitat la oricare dintre atelierele de mai sus, iar accesul în cadrul atelierelor pe calculatoarele asociației sau la celelalte resurse se face în limita acestora, pe principiul primul venit - primult servit.

Accesul în cadrul atelierelor se face exclusiv între 9:00 - 9.30.

Participanții minori vor trebui să aducă un acord scris al părintelui sau al tutorelui legal pentru a putea fi înscriși în program. Formularul se pune la dispoziție la cerere.