Atelierele Potecii Slow Food - Nocrich

În jurul Sibiului

Data și ora:
Bilete:
150 lei/ Persoană
Gazdă:
Nocrich, Romania

Despre

Programul zilei de duminică, 14 martie 2021:
10:45 - 11:00 Întâlnire la casa parohială evanghelică din centrul satului, în stânga bisericii, la Centrul Cercetășesc. În piața centrală se pot parca și mașinile de-a lungul parcului.
11:15 Bem un ceai cald, iar copiii încep atelierul de ceramică într-o șură deschisă. Atelierele au fost concepute pentru copii cu vârsta între 6 și 12 ani și sunt conduse de un meșteșugar și un voluntar cercetaș.
11:15 În timp ce copiii sunt la ateliere, adulții vor pleca pe o drumeție de ca. 2 ore în jurul satului. Nivel de dificultate ușor, e necesar echipament de bază de iarnă (bocanci, rucsac cu termos, geacă impremeabilă). Fiecare adult primește un pachet de picnic.
12:30 Picnic în natură, afară în aer liber. Avem bucate de sezon și o parte le pregătim la foc. În același timp, copiii primesc mâncare caldă în curtea centrului de cercetași.
13:00 - 13:30 Retur în sat unde copiii termină atelierele. Mai servim un desert împreună și bem un sirop înainte de plecare.
Poteca Slow Food este un proiect de educație informală desfășurat în regiunea Sibiu pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani, cu scopul cunoașterii valorilor locale. Spunem povești pentru ca cei mici să descopere gusturi și meșteșuguri locale, să iubească natura locurilor și să caute să protejeze patrimoniul local.

Sursa text & foto