Atelierul de meșteRILIT // Alte frumoase și alte bestii


Data și ora:
Bilete:
14 lei
Gazdă:

Teatrul Gong, Str. Al. Odobescu, Sibiu

Despre

ATELIERUL DE meșteRILIT
atelier de creație: ALTE FRUMOASE ȘI ALTE BESTII

Coordonator: Aurelia Călinescu

categoria de vârsta: 4-6 ani – ora 10:00
categoria de vârsta: 7-10 ani – ora 12:00

durata: 1h 30 min.

**
Credeți că la un concurs de frumusețe ar putea participa alături de frumoase și niște bestii simpatice? Haideți să descoperim împreună cât de creativi putem fi în realizarea unor păpuși muppets, pe care le creăm dintr-un ciorăpel decorat în frumoasă sau bestie. Cu ajutorul unui mecanism simplu, vom putea antrena păpușile noastre într-o discuție aprinsă, ca aceea dinaintea unui concurs de frumusețe...sau oare totuși de urâciune?

ATELIERELE DE MEȘTERILIT cu AuRILĂ și IepuRILĂ își propun să dezvolte un mediu creativ-educațional pe un model ce are la bază promovarea unor cursuri interactive pentru copii. Aceste ateliere deschid o poartă spre o mai bună înțelegere a artei teatrale prin formarea unei gândiri creative, menită să dezvolte imaginația copiilor, care au șansa să învețe lucruri noi din domeniu, într-un anturaj prietenos. Copiii fac cunoștință cu noțiuni noi precum teatrul de umbre sau marioneta, interacționează cu mai multe tipologii de păpuși de teatru, creează accesorii pentru costume și decor prin mijloace adecvate vârstei lor. Totodată cei mici vor deprinde tehnici de mânuire și animație, prin care vor însufleți obiectele construite de ei.
Scopul unui astfel de atelier este de a dezvolta creativitatea copiilor prin deprinderea unor operațiuni manuale de tăiere-decupare-asamblare și folosirea unor materiale diverse și tehnici de construcție specifice artei teatrale.

**
Locurile sunt limitate la 10 participanţi/atelier.
La finalul proiectului copiii păstrează toate obiectele create în cadrul atelierelor.