Atelierul de meșteRILIT // primul meu teatru de umbre


Data și ora:
Bilete:
14 lei
Gazdă:

Teatrul Gong, Str. Al. Odobescu, Sibiu

Despre

Sâmbătă, 2 februarie, orele 10:00 şi 12:00
------------------------------
ATELIERUL DE meșteRILIT
atelier de creație: PRIMUL MEU TEATRU DE UMBRE

Coordonator: Aurelia Călinescu

atelier recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani
durata: 1h 30 min.

**
Haideți să însuflețim scena primului nostru teatru de umbre cu prințese sau cavaleri și de ce nu cu personajele tale preferate. Folosind cartonul, hârtia colorată, o sursă de lumină și nu în ultimul rând imaginația, vom putea antrena aceste minunate siluete într-o aventură de neuitat.


ATELIERELE DE MEȘTERILIT cu AuRILĂ și IepuRILĂ își propun să dezvolte un mediu creativ-educațional pe un model ce are la bază promovarea unor cursuri interactive pentru copii. Aceste ateliere deschid o poartă spre o mai bună înțelegere a artei teatrale prin formarea unei gândiri creative, menită să dezvolte imaginația copiilor, care au șansa să învețe lucruri noi din domeniu, într-un anturaj prietenos. Copiii fac cunoștință cu noțiuni noi precum teatrul de umbre sau marioneta, interacționează cu mai multe tipologii de păpuși de teatru, creează accesorii pentru costume și decor prin mijloace adecvate vârstei lor. Totodată cei mici vor deprinde tehnici de mânuire și animație, prin care vor însufleți obiectele construite de ei.
Scopul unui astfel de atelier este de a dezvolta creativitatea copiilor prin deprinderea unor operațiuni manuale de tăiere-decupare-asamblare și folosirea unor materiale diverse și tehnici de construcție specifice artei teatrale.