Atelierul lui Mos Craciun - UNIMAT


Data și ora:
Gazdă:

Despre

În fiecare an, peste 3.000 de copii vizitează Atelierul lui Moș Crăciun. Pentru ediția de anul acesta am luat în considerare o paletă variată de propuneri, cu scopul de a veni în întâmpinarea dorinţei de manifestare artistică, estetică şi plastică a celor mici. Astfel, ne-am propus stimularea unor aptitudini şi a unor deprinderi creative, oferindu-le copiilor oportunitatea de a lucra în echipă, într-un ambient festiv, sub îndrumarea unor specialişti, în cadrul Atelierului lui Moș Crăciun.

Atelierele se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 9 ani. Participanții pot păstra mica lor “operă de artă“ și vor primi diplome de “calificare”.

Costul unui atelier este de 15 lei/copil, plata făcându-se la “Atelierul lui Moș Crăciun”, în Piața Mare, la Târgul de Crăciun din Sibiu.

Învățătorilor/educatorilor li se eliberează un certificat pentru participarea la activități extrașcolare.

Pentru școli, grădinițe și grupuri organizate: participarea la ateliere se face de luni până vineri, între orele 10:00 și 16:00, doar în baza unei programări efectuate prin formularul de rezervări, în limita locurilor disponibile.

Pentru public: Sâmbătă și duminică, atelierele sunt deschise vizitatorilor, fără a fi necesară o programare, între orele 12:00-20:00. Intrarea la ateliere se face la oră fixă.

Atelierul lui Moș Crăciun este un proiect sponsorizat de UNIMAT - furnizor de materiale de construcții din Sibiu. Prin sponsorizarea și consultanța oferite UNIMAT a fost posibilă realizarea unei construcții spectaculoase a Atelierului. Astfel, mii de copii se pot bucura de o experiență cu totul deosebită.

Atelier de brutarie - Micul brutar Panalim

Atelierul se desfășoară în perioada 20 – 29.11.2015

Micii brutari vor învăța să prepare aluat de pâine, îl vor modela și îl vor coace în cuptor. Prin acest joc de rol, copiii îşi vor putea exersa abilităţile practice, creativitatea şi deprinderea de a lucra în echipă.

Biscuiți de Crăciun - Atelier de preparat biscuiți

Atelierul se desfășoară în perioada 30.11. – 06.12.2015

Cu aluat dulce, sucitoare, forme și imaginație, copiii vor face cei mai gustoși și frumoși biscuiți. Acest atelier contribuie la dezvoltarea creativității și îndemânării, fixează deprinderile igienice și stimulează creșterea autonomiei în plan practic. Hrănindu-le spiritul ludic și creativ înnăscut prin joc, putem insufla copiilor importanța dezvoltării creativității.

Atelier Pixel Art - Decorațiuni Pixel Art
Atelier de creație folosind piese termoadezive

Atelierul se desfășoară în perioada 07. – 13.12.2015

Micii artiști vor crea decorațiuni de brad din piese termoadezive multicolore: brăduți, steluțe, îngerași. Confecționarea decorațiunilor dezvoltă exprimarea simţului estetic al copiilor, iar obiectele realizate devin ornamente deosebite cu care pot împodobi bradul de Crăciun. Acest atelier contribuie la dezvoltarea abilităților motrice, la stimularea imaginației și a creativității și mai ales stimularea creșterii concentrării și stabilității atenției.

Lumânărar de Crăciun - Atelier de făcut lumânări

Atelierul se desfășoară în perioada 14. – 20.12.2015

Printr-o metodă străveche, cei mici vor crea lumânări colorate şi vor fi iniţiaţi în meşteşugul migălos al decorării formelor din ceară. Acest atelier dezvoltă aptitudinile manuale ale copiilor și favorizează interacțiunea.