Barabás Lőrinc Quartet: Other Than Unusual


Data și ora:
Bilete:
25 lei, cu rezervarea locurilor
Gazdă:

Piața Mică Nr. 16, Sibiu

Despre

Primul album al Quartetului Barabás Lőrinc, Beardance a apărut în toamna anului 2016. Chiar înainte de a lansa în Ungaria cel de-al doilea album - "Other Than Unusual" - trupa sosește într-un turneu în Transilvania, pe traseul Cluj, Tg. Mureș, Sibiu, Sfântu Gheorghe, Brașov, după care se reunește cu trompetistul Takuya Kuroda și vor prezenta noul album în Budapesta.
“Influențele folclorice au trecut puțin în penumbră pe noul album, dar stilul trans-jazz, regăsit pe Beardance s-a păstrat. De fapt combinăm mai multe stiluri și avem chiar piese pentru programe tv/radio, sau muzică pentru film și teatru evidențiate mai ales datorită interpretărilor speciale ale lui Zsolt Nagy pe vibrafon și timpan. Dar avem și piese muzicale cu inluențe spre rock”. – spune Lőrinc Barabás despre album.
Componența Quartetului Lőrinc Barabás s-a definitivat în februarie 2016 cu Zoltán Cséry la clape, Attila Herr – ghitară bass și Zsolt Nagy la tobe.
Trompetistul de jazz Lőrinc Barabás a devenit cunoscut în Ungaria și la nivel internațional cu formația Barabás Lőrinc Eklektric încă din 2005. Momentan, pe lângă Quartet are apariții solo și conduce clubul de muzică improvizatoare Random Wednesday din Budapesta.
Pianistul Zoltán Cséry este membru al formației Patché, este compozitor și invitat frecvent al serilor Random Trip. Deschiderea față de muzica pop se îmbină perfect cu înclinațiile și cunoștințele jazzistice care combinate prin sintetizator conferă o audiție multicoloră și de mare efect.
Pe Attila Herr publicul îl cunoaște mai ales din trupa Besh o droM. Se spune despre el că este unul dintre cei mai buni bassiști din țara vecină, intrepretează cu mare siguranță și acuratețe atât piese de muzică populară cât și pop, blues sau jazz. Gândește proporțional despre muzică și spune că nu trebuie nici mai mult nici mai puțin decât este necesar.
Zsolt Nagy a fost ani de zile percuționistul principal al Orchestrei Simfonice Dohnányi Ernő din Budafok, dar apare foarte des în trupe de jazz și pop. Temeinicele sale cunoștințe technice le pune în valoare exemplar și le multiplică în actuala formație.

Lőrinc Quartet – Beardance
https://youtu.be/Avo5kpowEdI
Barabás Lőrinc Quartet – Prodi
https://youtu.be/ZSQxqhAjPMg
Barabás Lőrinc Quartet - I want
https://youtu.be/Se9-FVLLcqE
Barabás Lőrinc Quartet – Kerengő
https://youtu.be/S_xXKgDxB3o

Other Than Unusual - Transylvania Tour 2018:
14 februarie - Cluj, Atelier
15 februarie - Tg. Mureș, J’ai Bistrot
16 februarie - Sibiu, Atrium / Jazz & Wine
17 februarie - Sf. Gheorghe, Simpla
18 februarie - Brașov, Warehouse Pub

Preț bilet: 25 lei, cu rezervarea locurilor la nr. tel.: 0723.287486