„Barococo Party” - ONLINE STREAM

„Barococo Party” - ONLINE STREAM

Eveniment online  |  Dans

Bilete:

20 lei bilet întreg

Gazdă:


nr. 1, Strada Emil Cioran, 3 550025, România

Data și ora:

Despre

 
Eveniment EXCLUSIV ONLINE pe platforma entertix.ro
BILETE: https://bit.ly/3F3k0tu

Barococo Party
Teatru-dans
Scenariul, textul dramatic, regia, coregrafia și colajul muzical: Sergiu Anghel
Muzica: Royon le Mée, Zbigniew Preisner
Cu participarea actorilor: Iuliana Moise (Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” București), Natalie Ester (Teatrul Evreiesc de Stat) și Eduard Adam (Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” București)
Asistent coregrafie: Elena Zamfirescu
Decoruri: Constantin Ciubotariu
Costume: Unda Popp și Alina Gurguță
Durata aproximativă: 1h 20 min

Distribuție:
Azazel: João Gomes
Lacrimosa: Ana Sastre, Antonin Faraut
Înger: Ellie Hennequin, Ansamblu: Natalie Barbis, Ayaka Nagai, Alba Fernandez, Camille Texier, Jessica Arechavaleta, Gabriela Checo, Hideki Yasumura, Adonis Martinez Corveas, Marco Palamone

„Surprinzătoare la început, combinațiile, asociaţiile lingvistice devin treptat previzibile, ca o melodie căreia îi ghiceşti linia şi, de aceea, îi presimţi refrenul. Pe neobservate, o altă muzică, muzică adevărată, compozitor Royon Le Mee, se substituie bizarei litanii oniric-suprarealiste şi, o dată cu ea, în scena (…) îşi fac apariţia şi celelalte personaje. Sunt invitaţii la Barococo Party-ul convocat de scenaristul, coregraful şi regizorul Sergiu Anghel (…). Sunt, adică, invitaţii doamnei Starly, o ex-vedetă acum în baston, la petrecerea ce se va transforma, încet-încet, într-un Sabat de la care nu lipsesc diavolii Azazel, Lilyth şi Asmodeu, în civilie servitoarea Mathilde. Aceşti invitați speciali şi ceilalţi participanţi la serată (de data aceasta membrii Teatrului de Balet Sibiu, conduși de Sergiu Anghel) oferă o frumoasă mostră de teatru-dans: un spectacol situat, după părerea mea, cel mai aproape de înţelesul pe care îl are sintagma în lumea largă. Comparaţia implicită conţinută de superlativul relativ al adverbului (…) se referă la producţiile autohtone de teatru-dans, tributare, îndeobşte, unei concepţii ce privilegiază fie teatrul, fie dansul, în dauna celuilalt termen, când nu a amândurora. Este ceea ce nu se întâmplă aici, chiar dacă, într-un moment sau altul, teatrul sau dansul prevalează.
Principala calitate a scenariului imaginat de Sergiu Anghel este, alături de inventivitatea lexicală vădită în monologurile Nebunului, faptul că pretextul narativ permite trecerea firească, nesilită de la secvenţele de recitare la cele de mişcare dansantă, fără a naşte nici o clipă senzaţia supărătoare de „lipitură". Nimic mai firesc, într-adevăr, ca la un party, ba baroc, ba rococo, invitaţii să se oprească din conversaţie pentru a dansa, şi invers. Cu atât mai mult cu cât - ne lămurim la sfârşit, dacă nu ne-am dat seama de la început - întâmplarea e un vis, de noapte sau de zi, al Nebunului. Pe acest fir epic, minim, dar solid, episoadele dramatice şi cele coregrafice se succedă fără accidente, alcătuind o structură coerentă sub raport nu numai logic, ci şi spectacologic (…). Originală, sau folosind elemente preluate din creaţiile Pinei Bausch şi ale altor coregrafi notorii, Party-ul lui Sergiu Anghel e un spectacol care poate convinge pe oricine că teatrul-dans este o specie meritând neabătut atenţie.” Alice Georgescu (revista Teatrul azi)

Sergiu Anghel
Sergiu Anghel este prof.univ.dr., director al Departamentului de Artă Coregrafică al Universității de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București și președinte al Senatului UNATC la al doilea mandat. A fost fondatorul Grupului Contemp, în perioada 1973 - 1989, o structură a culturii române nealiniată ideologiei comuniste. După revoluție a pus bazele primului învățământ superior de artă coregrafică din România în cadrul UNATC. A condus, în calitate de director artistic, Compania Orion Balet București timp de 12 ani, realizând în cadrul acestei structuri a Ministerului Culturii 12 spectacole de autor. A realizat peste 20 de spectacole de autor, filme și recitaluri TV publicând totodată cărți și articole de specialitate. A obținut un mare număr de premii de specialitate printre care se evidențiază Premiul Uniunii Interpreților, Coregrafilor și Criticilor de muzică din România și Premiul I și Trofeul Măslinul de Aur în cadrul Festivalului Internațional Video-Art. Sergiu Anghel a fost decorat cu Ordinul Meritul pentru învățământ în grad de Ofițer.