Bazar de primăvară; Dulcele landlerilor

Comunitate  |  Florii

Data și ora:
Gazdă:
Strada Pădurea Dumbrava, nr. 16, Sibiu, România
Organizator:

Despre

🆕Te invităm în acest sfârșit de săptămână să participi alături de noi la Bazarul de primăvară organizat de muzeul ASTRA în colaborare cu Cercul de lucru manual al femeilor evanghelice
din Turnișor/ Handarbeitskreis Neppendorf

     Bazarul oferă vizitatorilor posibilitatea de a achiziționa diverse produse realizate manual: broderii🧵🧶, ţesături, piese vestimentare de port specifice sașilor și landlerilor. Produsele sunt realizate de femei, fie în gospodăria proprie, fie la întâlnirile săptămânale desfășurate în perioada iernii. Evenimentul se adresează publicului dornic de a achiziționa obiecte manuale dar și de a afla informații legate de modul în care acestea sunt realizate.
 
🗓️ 24-25 aprilie 2021 sâmbătă & duminică
⏰Interval orar 10:00-16:00 (în ambele zile)
 📍Gospodăria de viticultor sas, Șeica Mică, jud. Sibiu

     Dar asta nu e tot!😊
Noi am pregătit și un atelier culinar: Dulcele landlerilor –Gugelhupf, care se va desfășura printr-o demonstrație a procedeului de preparare a acestui desert tradițional.🥮😋 
Publicul interesat va avea posibilitatea de a învăța cum se prepară acest chec, de la femeile din comunitatea landlerilor din Turnișor. Rețeta de Gugelhupf, venită în Transilvania pe filieră austriacă, a devenită o emblemă a bucătăriei landlerilor. Checul era preparat la evenimente familiale deosebite (nuntă, botez) sau cu ocazia sărbătorilor (Crăciun, Paște, Rusalii).

Te asteptăm! ✌️

*Participarea la eveniment se face în baza biletului/ abonamentului de acces în muzeu, în conformitate cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 😷. 

Fotografii