Biblioteca Iubește - Poveștile de Leac pentru Copilul Interior: Lectură Publică


Data și ora:
Gazdă:

Astra Park, Strada Mitropoliei, Sibiu, Romania

Despre

Nu judeca o carte după copertă & Nu judeca un om după chip

Sunt două principii care ne vor călăuzi în sesiunea de lectură publică de miercuri (de la ora 17, în Foaierul Bibliotecii ASTRA) dedicate Copilului interior, de data aceasta, Copilului respins care luptă pentru un loc într-o lume destul de mare, cât să încapă fiecare.
Vom deschide Minunea (scrisă de R.J. Palacio, tradusă de Iulia Arsintescu și editată de Ed. Arthur în 2013) pentru a descoperi o strategie interesantă de viață.
Și de această dată, ne bucurăm de prezența actorilor de Teatrul Național Radu Stanca Sibiu.

”Știu, nu sunt un băiat obișnuit de 10 ani. Adică, sigur, fac lucruri obișnuite. Mănânc înghețată. Merg cu bicicleta. Mă joc cu mingea. Am jocuri electronice. Lucrurile astea mă fac obișnuit, presupun. Și mă simt normal pe dinăuntru dar copiii obișnuiți nu-i fac pe alți copii obișnuiți să o ia la fugă țipând pe terenul de joacă. Iar la copiii obișnuiți nu se holbează lumea oriunde se duc.

Dacă aș găsi o lampă fermecată și mi-aș putea pune o dorință, aș vrea să am un chip normal pe care să nu-l remarce nimeni. Aș vrea să pot merge pe stradă fără să mă observe lumea și fără să întoarcă privirea. Așa că iată ce cred: nu sunt un copil obișnuit pentru nimeni nu mă consideră așa.”

Eveniment organizat de Departamentul Metodic. Comunicare. Programe