Biblioteca Iubește - Poveștile de Leac pentru Copilul Interior


Data și ora:
Gazdă:

Astra Park, Strada Mitropoliei, Sibiu, Romania

Despre

Campania de promovare a lecturii în bibliotecile publice din județul Sibiu, Biblioteca Iubește, continuă în luna mai cu trei sesiuni dedicate poveștilor de leac pentru copilul interior.

Au fost alese trei texte: primul foarte cunoscut, al doilea necunoscut (încă), iar al treilea, celebru în acest moment:
11 mai: Micul Prinț de Antoine de Saint-Exupery
18 mai: Maeba de Maria Elba Sotillo Pantin
25 mai: Minunea de R. J. Palacio

În general, poveștile nu se adresează în exclusivitate copiilor, ci și ”oamenilor mari” care păstrează tainic, sau, după caz, la suprafață, copilul de altădată - numit de toți cei interesați de acest tip abordare, copil interior.

Și, după cum se știe și se vede, nu toți copiii interiori sunt la fel, unii dintre ei poartă atributele răsfățului excesiv, alții puteri nebănuite care nu de puține ori i-au pus în dificultate, alții poartă rănile nevindecate (savant sau strâmb camuflate) ale unor traume dintr-un demult, care influențează adultul din prezent șamd.

Poveștile alese pentru luna mai sunt anume făcute pentru a deschide o portiță către (re)cunoașterea personală prin 3 arhetipuri: copilul vindecător (Micul Prinț), copilul abandonat (Maeba) și copilul descurajat/ respins (Minunea).

Ne bucurăm în continuare de prezența actorilor de la Teatrul Național Radu Stanca Sibiu, de la care cei prezenți la sesiunile de lectură publică pot învăța felul în care se poate interacționa cât mai bine și mai frumos cu sunetul, litera, cuvântul și povestea dintr-o carte.

Așadar, încă odată și mereu, invităm publicul sibian să fie prezent în număr cât mai mare, în fiecare zi de miercuri, la orele 17:00, în foaierul Bibliotecii (corp B)

Eveniment propus și organizat de Departamentul Metodic. Comunicare. Programe al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

Anca Vasilescu
Coord. Departament Metodic. Comunicare. Programe
0733 488 003

Alte sugestii

14 Mar
Sibiul Plantează 2020
Comunitate
Începe la 09:00  |  Gușterița, Sibiu, Romania
27 Mar
Mistic - 2020 Vibrația lumii noi
Comunitate
Începe la 10:00  |  nr. 1, Strada Emil Cioran, 3 550025, România
4 Iul
Festivalul Național „Bujorul de munte”
Comunitate
Începe la 10:00  |  Gura Râului 557095, Romania
Vezi mai multe evenimente