Bucuria de a fi diferit (Planites)


Data și ora:
Bilete:
30 lei; redus 20 lei
Gazdă:
Colegiul Naţional „Octavian Goga” , Strada Mitropoliei 34, Sibiu 550179, Romania

Despre

Bucuria de a fi diferit (Planites)

Grecia / Aerites Dance Company/Patricia Apergi

Coregrafia: Patricia Apergi
Compoziţie muzicală: Vasilis Mantzoukis
Light Design: Nikos Vlasopoulos
Decor: Adreas Ragnar Kasapis
Consultant dramaturgie: Roberto Fratini
Costume: Ilias Chatzigeorgiou, Patricia Apergi
Asistenţi coregrafie: Dimitra Mitropoulou, Chara Kotsali
Tehnician: Andrian Fluture
În distribuţie / Cast: Ilias Chatzigeorgiou, Nontas Damopoulos, Andreas Labner, Giorgos Deligiannis Sioras, Dimokritos Sifakis
Cel mai recent spectacol al companiei Aerites e o continuare a spectacolelor „d.opa!” și „Era poVera”. Acesta menține spiritul explorării labirintului urban. Mintea colectivă și organismul orașului sunt materiile prime din care se inspiră echipa. De această dată, aceste elemente sunt reevaluate în așa fel încât conceptul de stradă și de rătăcire (derivă) include străinul, imigrantul, persoana care călătorește de voie sau de nevoie.
Vorbim astfel despre calea aleasă, contextul în care civilizațiile se amestecă și sunt create de mediatorii acestora, oamenii.
În cazul proiectului „Bucuria de a fi diferit”, aspectul străzilor se schimbă. Acestea devin spații de rătăcire și de căutare a bunăstării, creuzetul alterității și al autonomiei, întruchiparea și integrarea forței și a exilului.
Planiții sunt oameni ai lumii. Aceștia călătoresc și poartă cu ei povești și experiențe din trecut pentru a se adapta unui stil străin de viață fără a-și pierde identitatea proprie. Ei sunt imigranții contemporani; ei sunt cetățeni ai lumii.
Spectacol nerecomandat celor sub 12 ani.
Coproducători: Maison de la Danse (Lyon); Hellerau Europäisches Zentrum der Künste (Dresden); Mercat de les Flors (Barcelona); Graner (Barcelona); Tanzhaus NRW (Düsseldorf); DanceIreland (Dublin); Duncan Dance Research Center (Atena); spectacol susţinut de proiectul Modul-dance, Programul Cultural al UE şi de Centrul Naţional de Coregrafie Rillieux-la-Pape

Fotografii