Burning la ESTE Filmul de Miercuri


Data și ora:
Gazdă:
Centrul Cultural „Ion Besoiu” nr. 1, Strada Emil Cioran, 3 550025, Romania
Organizator:

Despre

ESTE Filmul de Miercuri continuă parteneriatul cu Centrul Cultural "Ion Besoiu" Sibiu și reia cinemateca săptămânală de miercuri seara. Filme de autor, independente, filme de Cannes, de Oscar, comedii apetisante, lansări de filme autohtone, își vor găsi toate locul în agenda buchisită a cinematecii.

Dăm startul, așadar, cu un film de excepție, în premieră la Sibiu: ÎN FLĂCĂRI / BURNING, regia Lee Chang-Dong, o ecranizare extrem de reușită a povestirii scurte „Arderea hambarelor”, a celebrului autor japonez Haruki Murakami. Proiecția va avea loc miercuri, 24 iulie, de la ora 20.00, la Sala Mică a Centrului Cultural "Ion Besoiu".

În flăcări/Burning a făcut istorie la Cannes, anul trecut, unde a primit Premiul juriului FIPRESCI pentru Cel mai bun film și Premiul Vulcan, pentru scenografie, reușind să devină totodată cel mai bine cotat film de către criticii Screendaily, din istoria Festivalului de la Cannes.

Sinopsis:
Inspirat din povestirea scurtă „Arderea hambarelor” de Haruki Murakami, care face parte din volumul „Elefantul a dispărut” (Polirom, 2015), În flăcări este un thriller psihologic cu accente romantice în care un scriitor aspirant și un tip bogat devin rivali pentru dragostea aceleiași fete. În timpul unei livrări, Jongsu, un curier, interpretat de actorul Yoo Ah-in, dă din întâmplare peste Haemi (Jeon Jong-seo), care locuia pe vremuri în cartierul lui. Haemi îl roagă să aibă grijă de pisica ei cât timp va călători în Africa. La întoarcere, i-l prezintă pe Ben (Steven Yeun), un tip misterios pe care l-a întâlnit în vacanță. Într-o zi, Ben îi povestește lui Jongsu despre hobby-ul său cât se poate de neobișnuit.

Preţul unui bilet este de 17 lei (12 lei redus pentru elevi / studenți / pensionari) și se poate achiziționa online de pe EventBook sau direct de la casieria Centrului Cultural “Ion Besoiu”, în limita locurilor disponibile.

ESTE Filmul de Miercuri este un eveniment organizat de Asociaţia ESTE FILM, în parteneriat cu Centrul Cultural “Ion Besoiu”, cu sprijinul Voodoo Films.

Film cu subtitrare în limba română. AP15.

Parteneri Sibiu: Primăria Sibiu, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.
Parteneri media: Capital Cultural, Sibiu On Line, Sibiu City App.

Fotografii