Caelum Meditatio


Data și ora:
Bilete:
30 de lei- Single, 40 de lei- Double, 15 lei Elevi/ Studenți/ Pensionari
Gazdă:

Str. Mitropoliei Nr. 30, Sibiu
Organizator:

Despre

Anul acesta cele 25 de ore de teatru non-stop devin 25 de zile de teatru. Vom organiza într-un interval de 25 DE ZILE (02-26 octombrie 2020), în OPT spații din Sibiu, OPTSPREZECE evenimente împărțite în 4 capitole, denumite sugestiv.

Omul orchestră – Claudiu Fălămaș. Omul poezie – Charlie Fălămaș.
De-a lungul verii ne-a încântat la Grădina BIS cu trilogia PERFORMING POETRY.
Dar între timp a mai copt ceva. Un performance pe versuri de Ezra Pound, traduse de Radu Vancu.
Născut în Idaho, în Statele Unite ale Americii, controversatul Ezra Pound este prea puțin cunoscut cititorului din România. Biografia lui este una tumultuoasă. Implicarea sa în difuzările propagandei fasciste la posturile de radio din SUA în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a avut drept consecință, în anul 1945, acuzația de trădare. Considerat a fi nebun, a fost închis într-o cușcă de oțel de 3 metri pătrați timp de trei săptămâni, iar ulterior mutat într-un azil din Washington DC timp de 12 ani. În această perioadă el a continuat să scrie poezie, publicând "The Pisan Cantos" în 1948 și "Rock Drill: 85-95 de los Cantares" în 1956. A fost eliberat în 1958. Și-a trăit restul zilelor în Italia, fără a mai scrie vreodată.
Zbuciumul lui Ezra Pound este redat și transfigurat de Charlie Fălămaș într-un performance tăios și emoționant, care îmbină muzica live cu versurile damnatului poet.
Avanpremiera a avut loc în 26 septembrie 2020, la Grădina BIS.
Premiera va avea loc în 11 octombrie, la Casa Teutsch(Curtea Erasmus) în cadrul ediției cu numărul zece a festivalului 25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP.
CAELUM MEDITATIO, cu Claudiu Falamas
pe versuri de Ezra Pound, traduse de Radu Vancu
artwork: Andrea Bernath
costum: Anamaria Șut
light design: Alexandru Pașca

Cele 25 de ore de teatru (non-stop) devin 25 de zile de teatru!
Pentru o ediție memorabilă, vino alături de noi, spectatorule!

Bilete si abonamente pe platforma iabilet.ro

25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP, ediția a X-a, este o acțiune organizată de Asociația BIS (BIS Teatru), cofinanțată de Primăria Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu.

Parteneri: Filarmonica de Stat Sibiu, Șura Culturală Gușterița, Muzeul Astra, Sala Transilvania Sibiu, Casa Teutsch (Librăria Erasmus), Golden Tulip Ana Tower Sibiu
Partener de tradiție: Marquardt

• Sunt respectate toate normele sanitare în vigoare. Purtarea măștii este obligatorie!
• Accesul în incintă este permis cu 30 de minute înainte de începerea evenimentului. Vă recomandăm să veniți din timp pentru a evita aglomerația și pentru a începe spectacolul la ora anunțată.
• Vă încurajăm să achiziționați biletele ON-LINE, din timp, de pe platforma iabilet.ro, la prețul de 30 lei (Single) și 40 lei (Double). Biletele Double sunt ptr 2 persoane (cuplu/ familie/ prieteni), iar această categorisire ne ajută să organizăm distanțarea fizică necesară între spectatori.
• În seara spectacolului, la intrare, va fi disponibil un NUMĂR LIMITAT de bilete la prețul de 40 lei/ persoană.
• Biletele își pierd valabilitatea la ora începerii spectacolului

Fotografii