Călător în lume - cu autostopul prin Mongolia & Kazahstan


Data și ora:
Gazdă:

Piața Mică, Sibiu, România
Organizator:

Despre

În această lună vom vorbi despre ce înseamnă să faci autostopul prin Monglia şi Kazahstan.

Joi, 6 aprilie 2017, începând cu ora 18:00, la Cafe Wien Sibiu. Rezervări: 0733.223.223.

Invitat: Timotei Rad (www.autostopmagellan.ro)
----------------------------------------

În ediţia cu numărul 30 a evenimentului "Călător în lume", îl avem invitat pe clujeanul Timotei Rad ce va face o prezentare comparativă între stepa kazahă, stepa mongolă și taigaua siberiană. Prezentarea nu se vrea a fi una academică, ci încearcă să pună în lumină detaliile care schimbă complet modul în care lucrurile sunt privite. Prin această prezentare, Timotei doreşte să scoată la lumină şi suprapunerea diverselor tipuri de granițe (culturale, etnice, politice, geografice – forme de relief). Cu ajutorul imaginilor surpinse chiar de el în călătoriile prin Mongolia şi Kazakhstan, Timotei încearcă să ne surpindă şi să ne ofere „pe tavă” propriile trăiri prin aceste două ţări cu o civilizaţie aparte.

Timotei Rad este un copil poznaş, aşa cum chiar el se descrie, ce a început să călătorească cu autostopul atunci când a fost nevoit să documenteze 5 surse bibliografice din 5 librării răspândite prin toată Europa, pentru a scrie o lucrare ştiinţifică. Fiind student, fără prea mulţi bani, a reuşit să viziteze toate aceste biblioteci călătorind cu autostopul, cheltuind doar 90 de euro în 10 zile (din care 35 euro pentru scanarea unei hărţi importante ce a găsit-o în documentarea ce o făcea).
Aşa a început drumul spre călătoria cu autostopul în jurul Pământului. A văzut până acum, cu autostopul, 88 de țări pe durata a 4 ani, 9 luni și 8 zile, în 14 călătorii diferite. În cei 5 ani de autostop a umplut un pașaport jumătate cu vize și ștampile de la vămi din Europa, Africa, cele două Americi şi Asia.

A parcurs aproape 270.000 km cu autostopul, a fost luat de 10 ori de Politie (Afganistan, Irak, Turkmenistan, Chile, Ecuador – pe motocicletă, Columbia, Irlanda, Anglia, Germania, China), 1 dată de Jandarmerie(Franța), de 3 ori de Armată (Rusia & 2 ori Cambogia), 1 dată cu Divizia Anti-Drog (România), de 4 ori cu Ambulanța (Vietnam, Ucraina & România de 2 ori – o dată pe patul pacientului pentru că în cabină era șoferul și 2 asistente), 1 dată cu un elicopter (Argentina), cu 1 vas viking cu pânze (Norvegia), cu o mașină electrică (în Polonia), cu 3 mașini decapotabile (2 în Irlanda, 1 în Franța), de 2 ori în portbagaj (Mongolia, Turkmenistan), de 2 ori pe cabina tirului (Venezuela și Laos), Chrysler (Finlanda), cu 1 mașină de epocă (Citroen din anii 40, condus de un preot, în Monaco), cu 2 caruri funerare/mortuare (România si Maroc – șoferul nu avea o mână, iar cu mâna ce o avea vorbea la telefon, “conducând”, logic!), cu 2 sniperi, 1 criminal (ce a iubit o româncă), cu 1 traficant de droguri, 1 contrabandist de țigări, 1 autocar de femei (ce veneau de la schimbul 2) şi chiar cu 1 mașină furată (în Slovenia – condusă de un bulgar).
----------------------------------------

● Pentru că locurile sunt limitate, vă rugăm să vă faceţi din timp rezervare la numărul de telefon: 0733.223.223.

● Intrarea gratuită!

● Evenimentul ”Călător în lume” este realizat în cadrul proiectului „Cuvintele Sibiului” organizat de către Asociatia pentru Infrumusetarea Orasului Sibiu (AIOS) - www.aios.ro