Călător în lume - În jurul Mării Negre. Cu Uwe Seidner.

Prezentare, Întâlnire

Despre

Primul eveniment "Călător în lume" din 2019 va avea loc joi, 31 ianuarie, începând cu ora 19:00, la Cafe Wien. Rezervări: 0733.223.223.

De vorbă cu Uwe Seidner.

----------------------------------------
Din anul 2012, in comuna Cristian, judetul Brasov, exista o initiativa de colaborare pe proiecte educative intre trei institutii: Primaria Comunei Cristian, Scoala Gimnaziala si Parohia Evanghelica din aceasta localitate. Astfel, Parohia Evanghelica in colaborare cu Scoala Gimnaziala au organizat pentru elevii premianti din clasele a VII-a si a VIII-a excursii cu o anumita tematica. Daca in anii trecuti le-a fost oferita elevilor o schimbare de perspectiva prin cunoasterea situatiei minoratiilor romanesti in alte tari precum Macedonia, Albania, Ucraina s.a., in anul 2018 proiectul avea sa devina unul mai spectaculos: impreuna cu un grup de elevi si dascali s-a facut inconjurul Marii Negre.

Prin acest proiect s-a dorit sa se puna un accent pe pedagogia comemorativa. Avand in vedere ca in anul 2018 s-au implinit 50 de ani de la batalia de la Stalingrad, unde cea mai mare parte a armatei romane si-a gasit sfarsitul si razboiul a luat-o intr-o alta directie, am decis sa facem o calatorie comemorativa in cimitirul soldatilor cazuti la Volgograd, fostul Stalingrad.

Pentru ca zona avea de oferit foarte multe din punct de vedere cultural, istoric si religios, am hotarat sa ne intoarcem inapoi spre casa pe o alta ruta, traversand Caucazul si Anatolia. Astfel, am continuat drumul de-a lungul raului Volga, unde i-am cunoscut pe singurii buddhisti din Europa, calmicii, care traiesc in stepaVolgai. In continuarea drumului am traversat Georgia, ocazie cu care am descoperit culura crestina veche a georgenilor si am intalnit reprezenati ai minoritii germane din Caucaz, care a devenit foarte mica. A urmat apoi contactul si o prima impresie despre cultura islamica in Anatolia si Istanbul. Calatoria s-a incheiat cu participarea la slujba de duminica din Patriarhatul ecumenic din Constantinopol.
----------------------------------------

● Pentru că locurile sunt limitate, vă rugăm să vă faceţi din timp rezervare la numărul de telefon: 0733.223.223.

● Intrarea gratuită!

● Evenimentul ”Călător în lume” este realizat în cadrul proiectului „Cuvintele Sibiului” organizat de către Asociatia pentru Infrumusetarea Orasului Sibiu (AIOS) - www.aios.ro