Caravana Metropolis


Data și ora:
Gazdă:
Piața Mică, Sibiu, Romania

Despre

Caravana Metropolis aduce în România un echipament audiovizual performant şi inovator, cu un proiector special de 17 000 de lumeni şi un ecran de 9m/13m, destinate proiecţiilor în aer liber, în spaţiile verzi, stadioane, parcuri şi alte spaţii neconvenţionale, oferind publicului posibilitatea de a urmări producţii cinematografice, concerte, evenimente sportive, într-o atmosferă caldă şi de a se desfăşura liber într-un spaţiu deschis.

În România, cinematografele în aer liber şi grădinile de vară au dispărut după anul 1989. Există de asemenea un număr mare de oraşe unde nu există cinematografe sau oraşe în care acestea există dar nu sunt reabilitate.

În ultimii ani, numărul cinematografelor funcţionale a scăzut, însă numărul spectatorilor s-a dublat. Conceptul de cinematograf mobil în aer liber este popular peste hotare având succes în ţări precum Statele Unite, Australia, Ţările Arabe, Japonia, Brazilia sau Marea Britanie.

Caravana Metropolis îşi propune:


Facilitarea accesului la evenimente culturale în zonele unde nu există cinematograf Accesul la tehnologie audiovizuală de ultimă generaţie Extinderea pieţei  pentru filmele existente şi pentru cele noi Reabilitarea zonelor defavorizate, potenţial de utilizare şi dezvoltare a unor spaţii ce par îngheţate la prima vedere

Prin crearea de noi săli se diversifică oferta de filme, e.g. pe segmentul filmelor independente s-a observat o creştere în numărul spectatorilor.

Echipamentele tehnice înglobate în prezentul serviciu formează una dintre cele mai performante instalaţii de proiecţie de film existente atât pe piaţa internaţională, cât şi în ofertele de la nivel naţional. Avantajele acestui serviciu sunt reprezentate deopotrivă de specificaţiile tehnice ale componentelor instalaţiei, care asigură calitatea şi profesionalismul proiecţiilor, cât şi de flexibilitatea serviciului oferit – caravana cinematografică este prevăzută cu două tipuri de proiectoare, unul digital, întrunind specificaţiile tehnice de proiecţie digitală conform standardului celui mai larg acceptat DCI (Digital Cinema Initiative), precum şi un proiector de peliculă de 35mm, cel mai inovator model de proiector de peliculă de film, care aduce proiecţia de film la standardele calitative specifice sălilor moderne de cinema. Accesoriile celor două proiectoare fac posibilă realizarea proiecţiilor de pe DVD sau casete beta, dar şi utilizarea formatului lat tip Cinemascope.
Instalaţia este completată de un ecran de proiecţie gonflabil, ale cărui dimensiuni (9 m x 13 m) vor transforma vizionarea unei proiecţii de film într-o experienţă cu adevărat spectaculoasă, precum şi de un echipament de sunet de ultimă generație.